Woning kopen Westervelde

Ga je een woning kopen in Westervelde? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt vind je meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 14.855 huizen (70,8% koopwoning, 28,2% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €355.463. Op dit huizenplatform vind je het recente woningaanbod in Westervelde, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €251.000, de gemiddelde huizenprijs is €355.463.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, winkels, restaurants, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsWestervelde
Postcode9337
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)31.253
Aantal huishoudens13.911
Aantal huishoudens met kinderen4.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen14.855
Aantal koopwoningen12.832
Aantal huurwoningen2.023
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€251.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.463
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Westervelde februari 2024

Onderstaand krijg je inzicht in optionele koophuizen die in februari 2024 worden verkocht. Kies op basis van woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtype, aantal kamersen andere woningeigenschappen als energieprestaties & rolstoelvriendelijk. Bel of mail de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Veenhuizen, Een, Huis ter Heide, Peest of Zuidvelde.

woning-te-koop-westervelde

Appartement kopen in Westervelde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 910 m3 gas en doorgaans 2040 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Westervelde

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 107 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1260 kuub gas en daarbij 2410 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Westervelde is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 97 m2 & 118 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2500 kWh elektriciteit & 1390 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Westervelde

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 en 140 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2800 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 & 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3370 elektra (kWh) en 1910 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Westervelde

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Westervelde Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de koop in orde te maken. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Westervelde

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Westervelde en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Westervelde geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 en €2.500. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Westervelde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westervelde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Westervelde

Recent (februari 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Westervelde en omliggende plekken. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Westervelde kopen?

In de hele gemeente Noordenveld zijn er ruim 14.855 woningen. Het gaat om 12.832 (70,8%) koopwoningen en 2.023 (28,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 148 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €251.000 en de gem. marktprijs is €355.463. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Westervelde. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Westervelde?

Een huis in Noordenveld gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1500 m3 aan gas en 2790 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (910 kuub gas en 2040 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1910 kuub gas en 3370 kWh stroom). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Westervelde passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Westervelde?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 31.253 inwoners in 13.911 gezinnen. Het gaat om 4.272 eenpersoonshuishoudens, 5.139 gezinnen zonder kinderen en 4.500 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,21 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Westervelde?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Westervelde laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9337.

Plaats een reactie