Woning kopen Een

Ga je een woning kopen in Een? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. Op korte afstand heb je toegang tot veel voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder vind je hier een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 14.855 woningen (70,8% koophuis, 28,2% huurwoning). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €355.463. Op deze pagina check je het recente woningaanbod in Een, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €251.000, de gemiddelde prijs van een woning is €355.463.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsEen
Postcode9342
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)31.253
Aantal huishoudens13.911
Aantal huishoudens met kinderen4.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen14.855
Aantal koopwoningen12.832
Aantal huurwoningen2.023
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€251.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.463
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Een februari 2024

Onderstaand bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Kies op basis van bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, woningtype, ligging, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als CV-ketel of rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Een-West, Nietap, Veenhuizen, Westervelde en Huis ter Heide.

woning-te-koop-een

Appartement kopen in Een

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 101 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 910 m3 gas en 2040 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Een

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 118 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1260 kuub gas en 2410 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Een is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 81 m2 – 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2500 kWh stroom + 1390 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Een

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 & 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2800 kWh stroom & 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 & 200 m2.
 • Verwachting: er wordt 3370 elektra (kWh) & 1910 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Een

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als het duidelijk is wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Een Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. A.d.h.v. aankoopsom, kosten koper, eigen geld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Een

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tonen wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Een en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Een geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 – €3.000. In de tabel hieronder bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Een.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Een. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Een

Recent (februari 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Een en daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Een kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Noordenveld zijn er ruim 14.855 woningen. Het gaat om 12.832 (70,8%) koophuizen en 2.023 (28,2%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 148 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €251.000 en de gem. marktprijs is €355.463. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Een. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Een?

Een woonobject in Noordenveld verbruikt gemiddeld 1500 kuub gas p/jaar en 2790 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (910 kuub aardgas en 2040 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1910 m3 gas voor verwarming en warm water en 3370 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Een passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Een?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 31.253 personen in 13.911 huishoudens. Het betreft 4.272 eenpersoonshuishoudens, 5.139 huishoudens zonder kinderen en 4.500 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,21 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de koopakte en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Een?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Een bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 9342.

Plaats een reactie