Woning kopen Huis ter Heide

Van plan om een woning te kopen in Huis ter Heide? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Drenthe. Op korte afstand bestaan er voldoende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien tref je hier mooie natuurgebieden waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 14.855 woningen (70,8% koopwoning, 28,2% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €355.463. Op deze informatieve website check je het beschikbare woningaanbod in Huis ter Heide, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €251.000, de gemiddelde transactieprijs is €355.463.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsHuis ter Heide
Postcode9336
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)31.253
Aantal huishoudens13.911
Aantal huishoudens met kinderen4.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen14.855
Aantal koopwoningen12.832
Aantal huurwoningen2.023
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€251.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.463
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Huis ter Heide februari 2024

In het schema hierna bieden we het actuele woningaanbod van februari 2024. Selecteer op woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, ligging, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energieprestaties & rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Westervelde, Veenhuizen, Peest, Zuidvelde en Langelo.

woning-te-koop-huis-ter-heide

Studio of appartement kopen in Huis ter Heide

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 96 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 910 m3 gas en daarbij 2040 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Huis ter Heide

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1260 kuub gas en tevens 2410 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Huis ter Heide is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 113 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2500 kWh stroom & 1390 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Huis ter Heide

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 en 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 2800 kWh stroom en 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 en 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3370 elektra (kWh) + 1910 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Huis ter Heide

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Huis ter Heide Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. A.d.h.v. het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Huis ter Heide

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel vind je gegevens van taxateurs en makelaars in Huis ter Heide en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Huis ter Heide geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.550 en €2.600. In de volgende weergave check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Huis ter Heide.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Huis ter Heide. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Huis ter Heide

Afgelopen maand (februari 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Huis ter Heide en direct omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Huis ter Heide kopen?

In en rondom de gemeente Noordenveld zijn er 14.855 woningen. De verdeling is als volgt: 12.832 (70,8%) koophuizen en 2.023 (28,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 148 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €251.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €355.463. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Huis ter Heide. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Huis ter Heide?

Een woonhuis in Noordenveld verbruikt gemiddeld 1500 kuub aardgas en 2790 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (910 m3 gas voor verwarming en warm water en 2040 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1910 m3 gas voor verwarming en warm water en 3370 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Huis ter Heide passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Huis ter Heide?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 31.253 personen in 13.911 gezinnen. Dat betreffen 4.272 eenpersoonshuishoudens, 5.139 families zonder kinderen en 4.500 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,21 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Huis ter Heide?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Huis ter Heide realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9336.

Plaats een reactie