Woning kopen Peest

Een woning kopen in Peest? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 14.855 huizen (70,8% koop, 28,2% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €355.463. Op dit huizenportaal tonen wij het recente woningaanbod in Peest, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Drenthe.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €251.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €355.463.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, scholen, winkels, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsPeest
Postcode9336
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)31.253
Aantal huishoudens13.911
Aantal huishoudens met kinderen4.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen14.855
Aantal koopwoningen12.832
Aantal huurwoningen2.023
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€251.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.463
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Peest juli 2024

In ons overzicht ontdek je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op ligging, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energieneutraal of en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het huizenaanbod in Huis ter Heide, Westervelde, Zuidvelde, Langelo & Norg.

woning-te-koop-peest

Eigen appartement kopen in Peest

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 98 m2.
 • Het energiegebruik is circa 910 m3 gas en 2040 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Peest

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 114 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1260 kuub gas + 2410 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Peest is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 86 m2 & 130 m2.
 • Schatting: er wordt 2500 kWh elektriciteit & 1390 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Peest

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 124 m2 & 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2800 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 & 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3370 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Peest

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Peest Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod komt tot stand door de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Aan de hand van woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Peest

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Peest en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Peest helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 en €3.300. In de lijst hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Peest.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Peest. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Peest

Deze maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Peest en omgeving. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Peest kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Noordenveld zijn er ruim 14.855 woningen. Het gaat daarbij om 12.832 (70,8%) koophuizen en 2.023 (28,2%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 148 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €251.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €355.463. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Peest. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Peest?

Een huishouden in Noordenveld gebruikt gemiddeld 1500 m3 gas en 2790 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2040 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1910 kuub gas p/jaar en 3370 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Peest passen duurzame oplossingen als dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Peest?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 31.253 mensen die we kunnen onderverdelen in 13.911 verschillende huishoudens. Er wonen 4.272 eenpersoonshuishoudens, 5.139 families zonder kinderen en 4.500 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,21 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Peest?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Peest laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9334, 9336.

Plaats een reactie