Woning kopen Noardeast-Fryslân

Jouw aanstaande woning kopen in Noardeast-Fryslân? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving bestaan er diverse faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 20.690 huizen (66,4% koop, 33% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €253.816. Op Woningassistent.nl bekijk je het actuele woningaanbod in Noardeast-Fryslân, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de gemiddelde woningprijs is €253.816.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals scholen, sportclubs, natuurgebieden, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9290
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Noardeast-Fryslân mei 2024

Onderstaand bekijk je het actuele woningaanbod van mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamersen relevante factoren als CV-ketel of en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Noordenveld, Westerkwartier, Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel en Opsterland.

woning-te-koop-noordoost-friesland

Appartement kopen in Noardeast-Fryslân

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 890 m3 gas en +/- 1770 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Noardeast-Fryslân

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en tevens 2140 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Noardeast-Fryslân is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 & 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2230 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Noardeast-Fryslân

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 en 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2430 kWh elektriciteit & 1310 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 – 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3280 elektra (kWh) + 1740 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Noardeast-Fryslân

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Noardeast-Fryslân Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Noardeast-Fryslân

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand vind je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Noardeast-Fryslân en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Noardeast-Fryslân geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.750 en €3.150. In de lijst hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Noardeast-Fryslân.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noardeast-Fryslân. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Noardeast-Fryslân

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Noardeast-Fryslân en net daarbuiten. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Noardeast-Fryslân kopen?

In de gemeente Noardeast-Fryslân zijn er ruim 20.690 woonobjecten. Het gaat daarbij om 18.423 (66,4%) koopwoningen en 2.267 (33%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €172.000 en de gem. verkoopprijs is €253.816. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Noardeast-Fryslân. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Noardeast-Fryslân?

Een woning in Noardeast-Fryslân gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1420 m3 aan gas en 2640 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (890 kuub gas en 1770 stroom (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1740 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3280 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Noardeast-Fryslân passen duurzame producten zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Noardeast-Fryslân?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 45.228 inwoners in 19.440 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 huishoudens zonder kinderen en 6.901 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,29 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Noardeast-Fryslân?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Noardeast-Fryslân laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 9100, 9101, 9102, 9103.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie