Woning kopen Jannum

Jouw volgende woning kopen in Jannum? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In de regio zijn er veel voorzieningen als winkels en scholen. Daarbij vind je hier een heerlijk natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 20.690 huizen (66,4% koopwoning, 33% huurwoning). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €253.816. Op Woningassistent.nl tonen wij het laatste woningaanbod in Jannum, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de gemiddelde huizenprijs is €253.816.
 • In de regio zijn veel opties zoals winkels, restaurants, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsJannum
Postcode9107
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Jannum februari 2024

Met onze huizenzoeker bekijk je alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Zoek op bouwjaar, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals verwarming & aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Broeksterwâld, De Falom, Sibrandahûs, Rinsumageast & Damwâld.

woning-te-koop-jannum

Appartementen te koop Jannum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 – 100 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 890 m3 gas en +/- 1770 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Jannum

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 87 m2 & 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1180 kuub gas en tevens 2140 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Jannum is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 & 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2230 kWh elektriciteit & 1290 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Jannum

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 – 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2430 kWh stroom en 1310 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 – 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3280 elektra (kWh) en 1740 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Jannum

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Jannum Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de woning definitief te regelen. Op basis van koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Jannum

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Jannum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Jannum helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €2.000 & €2.500. In de lijst hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Jannum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Jannum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Jannum

Recent (februari 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Jannum en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Jannum kopen?

In de hele gemeente Noardeast-Fryslân registreren wij 20.690 woningen. De verdeling is als volgt: 18.423 (66,4%) koopwoningen en 2.267 (33%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €172.000 en de gem. marktprijs is €253.816. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Jannum. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Jannum?

Een woning in Noardeast-Fryslân verbruikt gemiddeld 1420 m3 gas en 2640 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (890 m3 aan gas en 1770 kWh elektra. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1740 kuub aardgas en 3280 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Jannum passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Jannum?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 45.228 personen in 19.440 verschillende gezinnen. Het betreft 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 gezinnen zonder kinderen en 6.901 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,29 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Jannum?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Jannum bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 9107.

Plaats een reactie