Woning kopen Foudgum

Ga je een woning kopen in Foudgum? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de nabije buurt zijn er allerhande voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien geniet je hier ook van mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 20.690 huizen (66,4% koophuis, 33% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €253.816. Op dit huizenplatform bekijk je het laatste woningaanbod in Foudgum, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de basis verkoopprijs is €253.816.
 • In de buurt vind je volop opties zoals winkels, restaurants, sportclubs, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsFoudgum
Postcode9154
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Foudgum april 2024

Onderstaand bieden we optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Kies op basis van aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, liggingen additionele aspecten als energieprestaties en rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Raard, Bornwird, Brantgum, Waaxens of Holwerd.

woning-te-koop-foudgum

Appartement kopen in Foudgum

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 en 90 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 890 m3 gas & 1770 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Foudgum

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 120 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1180 kuub gas & 2140 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Foudgum is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 en 131 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2230 kWh stroom en 1290 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Foudgum

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 132 m2 & 152 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2430 kWh elektriciteit en 1310 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 147 m2 en 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 3280 stroom (kWh) + 1740 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Foudgum

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Foudgum Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van de woning definitief te regelen. D.m.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Foudgum

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxateurs en makelaars in Foudgum en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Foudgum geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 – €2.600. In onderstaande lijst check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Foudgum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Foudgum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Foudgum

De afgelopen tijd (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Foudgum en daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Foudgum kopen?

In deze gemeente Noardeast-Fryslân vinden we circa 20.690 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 18.423 (66,4%) koophuizen en 2.267 (33%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €172.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €253.816. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Foudgum. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Foudgum?

Een woonhuis in Noardeast-Fryslân kent een gem. verbruik van 1420 kuub gas en 2640 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1770 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1740 kuub aardgas en 3280 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Foudgum passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Foudgum?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 45.228 personen in 19.440 verschillende huishoudens. Dat betreffen 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 huishoudens zonder kinderen en 6.901 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,29 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Foudgum?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Foudgum laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 9154.

Plaats een reactie