Woning kopen Holwerd

Jouw aanstaande woning kopen in Holwerd? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. Op korte afstand zijn er verschillende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens kan je hier genieten van een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 20.690 huizen (66,4% koopwoning, 33% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €253.816. Op dit woningplatform tonen wij het huidige woningaanbod in Holwerd, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de gemiddelde huizenprijs is €253.816.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals winkels, restaurants, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsHolwerd
Postcode9151
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Holwerd maart 2024

Hieronder verstrekken we alle huizen die te koop staan in maart 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakteen additionele aspecten als energieprestaties of aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Waaxens, Brantgum, Hiaure, Hantum of Hantumeruitburen.

woning-te-koop-holwerd

Appartement kopen in Holwerd

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 94 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas en doorgaans 1770 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Holwerd

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 113 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas & 2140 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Holwerd is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 & 111 m2.
 • Schatting: er wordt 2230 kWh elektriciteit en 1290 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Holwerd

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 129 m2 en 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2430 kWh elektra + 1310 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3280 elektra (kWh) & 1740 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Holwerd

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Holwerd Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. Aan de hand van koopsom, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Holwerd

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Holwerd en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Holwerd geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 & €3.000. In de tabel hieronder vind je adressen van financieel adviseurs in Holwerd.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Holwerd. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Holwerd

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Holwerd en omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Holwerd kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Noardeast-Fryslân zijn er ruim 20.690 woonhuizen. Het gaat daarbij om 18.423 (66,4%) koopwoningen en 2.267 (33%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €172.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €253.816. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Holwerd. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Holwerd?

Een huis in Noardeast-Fryslân heeft een verbruik van gemiddeld 1420 kuub aardgas en 2640 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (890 m3 aan gas en 1770 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1740 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3280 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Holwerd passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Holwerd?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 45.228 inwoners in 19.440 verschillende huishoudens. Hier wonen 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 families zonder kinderen en 6.901 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Holwerd?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Holwerd zetten. Informeer bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 9150, 9151.

Plaats een reactie