Woning kopen Hegebeintum

Alles weten over woning kopen in Hegebeintum? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. Op korte afstand heb je toegang tot veel voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 20.690 woningen (66,4% koop, 33% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €253.816. Op deze pagina check je het woningaanbod in Hegebeintum, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de gemiddelde woningprijs is €253.816.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsHegebeintum
Postcode9173
Netnummer0518 (+31518)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Hegebeintum februari 2024

In deze lijst krijg je inzicht in alle woningen die in februari 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van woningtype, vraagprijs, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energielabel & aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Ginnum, Reitsum, Ferwert, Blije & Buren.

woning-te-koop-hegebeintum

Appartementen te koop Hegebeintum

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 & 104 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas en gem. 1770 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Hegebeintum

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 125 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1180 kuub gas & 2140 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Hegebeintum is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 86 m2 en 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2230 kWh stroom en 1290 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Hegebeintum

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 120 m2 & 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2430 kWh elektra + 1310 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 – 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3280 elektriciteit (kWh) & 1740 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Hegebeintum

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je weet wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Hegebeintum Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Op basis van de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Hegebeintum

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel bieden wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Hegebeintum en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Hegebeintum geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 – €3.100. In de tabel hieronder bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Hegebeintum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hegebeintum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Hegebeintum

In februari 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Hegebeintum en daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Hegebeintum kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Noardeast-Fryslân vinden we circa 20.690 woonhuizen. Er zijn 18.423 (66,4%) koopwoningen en 2.267 (33%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €172.000 en de gem. marktprijs is €253.816. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hegebeintum. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hegebeintum?

Een woonobject in Noardeast-Fryslân heeft een verbruik van gemiddeld 1420 kuub gas p/jaar en 2640 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (890 m3 aan gas en 1770 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1740 kuub gas en 3280 kWh elektra). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Hegebeintum passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Hegebeintum?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 45.228 personen in 19.440 gezinnen. Hier wonen 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 huishoudens zonder kinderen en 6.901 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Hegebeintum?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hegebeintum realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9173.

Plaats een reactie