Woning kopen Reitsum

Van plan om een woning te kopen in Reitsum? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In deze levendige buurt zijn er verschillende faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarnaast vind je hier een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 20.690 huizen (66,4% koopwoning, 33% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €253.816. Op dit woningplatform bekijk je het recente woningaanbod in Reitsum, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de gemiddelde verkoopprijs is €253.816.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals restaurants, scholen, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsReitsum
Postcode9175
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Reitsum mei 2024

Bijgaand blader je door het actuele woningaanbod van mei 2024. Selecteer op vraagprijs, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als duurzaamheid en parkeeropties. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Lichtaard, Jislum, Ginnum, Hegebeintum en Ferwert.

woning-te-koop-reitsum

Appartement kopen in Reitsum

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 en 96 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas + 1770 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Reitsum

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 79 m2 & 114 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1180 kuub gas en 2140 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Reitsum is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 92 m2 en 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2230 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Reitsum

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2430 kWh stroom en 1310 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 – 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 3280 stroom (kWh) & 1740 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Reitsum

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Reitsum Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Aan de hand van woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Reitsum

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder bekijk je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Reitsum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Reitsum geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 – €3.250. In de lijst hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Reitsum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Reitsum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Reitsum

Deze maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Reitsum en omliggende plekken. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Reitsum kopen?

In deze gemeente Noardeast-Fryslân bestaan er circa 20.690 woningen. Je vindt hier circa 18.423 (66,4%) koopwoningen en 2.267 (33%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €172.000 en de gem. verkoopprijs is €253.816. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Reitsum. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Reitsum?

Een woonhuis in Noardeast-Fryslân kent een gem. verbruik van 1420 m3 gas voor verwarming en warm water en 2640 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (890 kuub gas p/jaar en 1770 kWh elektra. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1740 m3 aan gas en 3280 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Reitsum passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Reitsum?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 45.228 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.440 verschillende huishoudens. Het betreft 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 huishoudens zonder kinderen en 6.901 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,29 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Reitsum?

In deze streek vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Reitsum bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9175.

Plaats een reactie