Woning kopen Ginnum

Ga je een woning kopen in Ginnum? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. In de buurt bestaan er veel faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 20.690 woningen (66,4% koop, 33% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €253.816. Op deze informatieve website tonen wij het laatste woningaanbod in Ginnum, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Er is een mix van benedenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €172.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €253.816.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, kinderopvang, winkels, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsGinnum
Postcode9174
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Ginnum februari 2024

In ons overzicht bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woningtype, aantal kamersen additionele aspecten als verwarming of en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Reitsum, Lichtaard, Hegebeintum, Ferwert & Blije.

woning-te-koop-ginnum

Studio of appartement kopen in Ginnum

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 93 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas en gem. 1770 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Ginnum

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 111 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1180 kuub gas en doorgaans 2140 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Ginnum is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 en 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2230 kWh elektra en 1290 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Ginnum

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 122 m2 & 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2430 kWh elektra + 1310 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3280 elektriciteit (kWh) en 1740 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Ginnum

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je weet wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Ginnum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van het huis te bevestigen. Gebaseerd op het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Ginnum

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel bieden wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Ginnum en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Ginnum geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 – €3.150. In onderstaande lijst check je contactgegevens van financieel adviseurs in Ginnum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ginnum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Ginnum

Deze maand (februari 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Ginnum en net daarbuiten. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Ginnum kopen?

In deze gemeente Noardeast-Fryslân vinden we circa 20.690 huizen. Dit zijn 18.423 (66,4%) koopwoningen en 2.267 (33%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €172.000 en de gem. verkoopprijs is €253.816. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ginnum. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Ginnum?

Een huis in Noardeast-Fryslân kent een gem. verbruik van 1420 kuub gas p/jaar en 2640 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (890 m3 gas en 1770 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1740 kuub gas p/jaar en 3280 kWh elektra). Veel bezitters van huizen te koop in Ginnum passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Ginnum?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 45.228 personen in 19.440 gezinnen. Dit zijn 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 gezinnen zonder kinderen en 6.901 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,29 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Ginnum?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Ginnum plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9174.

Plaats een reactie