Woning kopen Hiaure

Een woning kopen in Hiaure? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In en rondom deze plek zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij is er vlakbij een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 20.690 huizen (66,4% koophuis, 33% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €253.816. Op deze website vind je het nieuwe woningaanbod in Hiaure, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de gemiddelde huizenprijs is €253.816.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals scholen, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsHiaure
Postcode9148
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Hiaure april 2024

Met onze huizenzoeker bekijk je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals energielabel en aanwezigheid van een bad. Bel of mail de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Holwerd, Waaxens, Hantum, Hantumeruitburen en Ternaard.

woning-te-koop-hiaure

Een appartement kopen in Hiaure

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 en 98 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas en gem. 1770 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Hiaure

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 – 118 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas en daarbij 2140 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Hiaure is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2230 kWh elektra + 1290 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Hiaure

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 en 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 2430 kWh stroom + 1310 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 en 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3280 stroom (kWh) + 1740 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Hiaure

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je weet wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius kan je woningen te koop in Hiaure Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering rond te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), eigen geld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Hiaure

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder vind je gegevens van taxateurs en makelaars in Hiaure en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Hiaure geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 en €3.200. In het schema hier bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Hiaure.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hiaure. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Hiaure

In april 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Hiaure en in de buurt. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Hiaure kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Noardeast-Fryslân zijn er 20.690 huizen. We maken onderscheid tussen 18.423 (66,4%) koophuizen en 2.267 (33%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €172.000 en de gem. marktprijs is €253.816. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hiaure. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Hiaure?

Een woonobject in Noardeast-Fryslân gebruikt gemiddeld 1420 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2640 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (890 m3 gas voor verwarming en warm water en 1770 stroom (kWh). Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1740 m3 gas voor verwarming en warm water en 3280 kWh electriciteit). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Hiaure passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Hiaure?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 45.228 inwoners in 19.440 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 huishoudens zonder kinderen en 6.901 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,29 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Hiaure?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hiaure laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9148.

Plaats een reactie