Woning kopen Ternaard

Jouw aanstaande woning kopen in Ternaard? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In de nabije buurt bestaan er veel dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij is er vlakbij een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 20.690 woningen (66,4% koophuis, 33% huurwoningen). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €253.816. Op dit huizenplatform tonen wij het recente woningaanbod in Ternaard, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de gemiddelde transactieprijs is €253.816.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsTernaard
Postcode9145
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Ternaard april 2024

Onderstaand bieden we de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijsen andere eigenschappen zoals energielabel en aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Hantumeruitburen, Hantum, Hantumhuizen, Moddergat of Wierum.

woning-te-koop-ternaard

Appartement kopen in Ternaard

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 104 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 890 m3 gas en tevens 1770 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Ternaard

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 118 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas & 2140 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Ternaard is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 128 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2230 kWh elektra en 1290 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Ternaard

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 – 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2430 kWh stroom + 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 & 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3280 elektriciteit (kWh) en 1740 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Ternaard

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Ternaard zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. D.m.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Ternaard

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Ternaard en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Ternaard geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 & €2.500. In het schema hier check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ternaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ternaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Ternaard

In april 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Ternaard en direct omgeving. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Ternaard kopen?

In de hele gemeente Noardeast-Fryslân vind je ongeveer 20.690 woonhuizen. Je vindt hier circa 18.423 (66,4%) koopwoningen en 2.267 (33%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €172.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €253.816. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ternaard. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Ternaard?

Een huishouden in Noardeast-Fryslân gebruikt gemiddeld 1420 kuub gas p/jaar en 2640 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (890 kuub aardgas en 1770 kWh stroom. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1740 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3280 kWh electriciteit). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Ternaard passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Ternaard?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 45.228 personen die we kunnen onderverdelen in 19.440 verschillende gezinnen. Er wonen 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 gezinnen zonder kinderen en 6.901 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,29 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Ternaard?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Ternaard laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9145.

Plaats een reactie