Woning kopen Hantumeruitburen

Snel een woning kopen in Hantumeruitburen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. Op korte afstand vind je voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 20.690 huizen (66,4% koophuis, 33% huurwoningen). De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €253.816. Op deze informatieve website bekijk je het laatste woningaanbod in Hantumeruitburen, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de gemiddelde transactieprijs is €253.816.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals sportclubs, kinderopvang, restaurants, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsHantumeruitburen
Postcode9146
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Hantumeruitburen juni 2024

Onderstaand vind je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van ligging, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakteen extra details als verwarming & parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Hantum, Hiaure, Ternaard, Hantumhuizen en Moddergat.

woning-te-koop-hantumeruitburen

Een appartement kopen in Hantumeruitburen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 103 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 890 m3 gas + 1770 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Hantumeruitburen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 76 m2 – 112 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1180 kuub gas en gem. 2140 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Hantumeruitburen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 & 126 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2230 kWh stroom & 1290 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Hantumeruitburen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2430 kWh elektriciteit en 1310 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 & 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3280 elektriciteit (kWh) en 1740 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Hantumeruitburen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Hantumeruitburen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning in orde te maken. A.d.h.v. het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Hantumeruitburen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel vind je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Hantumeruitburen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Hantumeruitburen geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 en €2.750. In het schema hier vind je gegevens van financieel adviseurs in Hantumeruitburen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hantumeruitburen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Hantumeruitburen

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Hantumeruitburen en net daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost nu een woning in Hantumeruitburen kopen?

In en rondom de gemeente Noardeast-Fryslân vinden we circa 20.690 woningen. Je vindt hier circa 18.423 (66,4%) koopwoningen en 2.267 (33%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €172.000 en de gem. marktprijs is €253.816. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Hantumeruitburen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Hantumeruitburen?

Een huishouden in Noardeast-Fryslân verbruikt gemiddeld 1420 m3 aan gas en 2640 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (890 m3 aan gas en 1770 kWh elektra. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1740 m3 per jaar aan gas en 3280 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Hantumeruitburen passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Hantumeruitburen?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 45.228 personen die we kunnen onderverdelen in 19.440 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 huishoudens zonder kinderen en 6.901 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Hantumeruitburen?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hantumeruitburen bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9146.

Plaats een reactie