Woning kopen Kollumerzwaag

Van plan om een woning te kopen in Kollumerzwaag? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. Op korte afstand heb je toegang tot voldoende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 20.690 woningen (66,4% koop, 33% huurwoningen). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €253.816. Op dit woningportaal bekijk je het nieuwe woningaanbod in Kollumerzwaag, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €172.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €253.816.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals restaurants, natuurgebieden, winkels, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsKollumerzwaag
Postcode9298
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Kollumerzwaag februari 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je alle huizen die te koop staan in februari 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, woningtype, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals CV-ketel of en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Zwagerbosch, Roden, Triemen, Veenklooster of Westergeest.

woning-te-koop-kollumerzwaag

Aanbod appartement kopen in Kollumerzwaag

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 98 m2.
 • Het energiegebruik is circa 890 m3 gas en daarbij 1770 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Kollumerzwaag

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 en 110 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1180 kuub gas & 2140 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Kollumerzwaag is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 127 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2230 kWh stroom + 1290 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Kollumerzwaag

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 128 m2 & 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 2430 kWh elektra + 1310 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 143 m2 en 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 3280 elektra (kWh) & 1740 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Kollumerzwaag

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Kollumerzwaag Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Gebaseerd op koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Kollumerzwaag

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder tref je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Kollumerzwaag en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Kollumerzwaag geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 en €2.950. In de lijst hierna bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Kollumerzwaag.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kollumerzwaag. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Kollumerzwaag

De afgelopen periode (februari 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Kollumerzwaag en omliggende plekken. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost nu een woning in Kollumerzwaag kopen?

In de gemeente Noardeast-Fryslân bestaan er circa 20.690 woningen. Het gaat om 18.423 (66,4%) koophuizen en 2.267 (33%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €172.000 en de gem. marktprijs is €253.816. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kollumerzwaag. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Kollumerzwaag?

Een woonobject in Noardeast-Fryslân verbruikt qua energie gem. zo’n 1420 m3 gas voor verwarming en warm water en 2640 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (890 kuub gas en 1770 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1740 m3 aan gas en 3280 electriciteit (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Kollumerzwaag passen duurzame producten zoals dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Kollumerzwaag?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 45.228 mensen in 19.440 verschillende huishoudens. Er wonen 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 families zonder kinderen en 6.901 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Kollumerzwaag?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Kollumerzwaag zetten. Neem contact op met de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 9298.

Plaats een reactie