Woning kopen Zwagerbosch

Jouw aanstaande woning kopen in Zwagerbosch? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. In de nabije buurt zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 20.690 woningen (66,4% koop, 33% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €253.816. Op dit huizenplatform vind je het recente woningaanbod in Zwagerbosch, gegevens van makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de gemiddelde verkoopprijs is €253.816.
 • In de regio vind je volop opties zoals natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsZwagerbosch
Postcode9299
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Zwagerbosch maart 2024

Met onze woningzoeker tref je het actuele woningaanbod van maart 2024. Kies op basis van perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, ligging, bouwjaar, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energieprestaties of en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Roden, Lieveren, Kollumerzwaag, Triemen of Veenklooster.

woning-te-koop-zwagerbosch

Een appartement kopen in Zwagerbosch

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 – 98 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 890 m3 gas en gem. 1770 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Zwagerbosch

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 112 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1180 kuub gas en gem. 2140 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Zwagerbosch is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2230 kWh elektra en 1290 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Zwagerbosch

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 127 m2 & 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2430 kWh elektra en 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3280 elektriciteit (kWh) & 1740 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Zwagerbosch

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Zwagerbosch Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering in orde te maken. Gebaseerd op het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Zwagerbosch

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel vind je gegevens van taxatie experts en makelaars in Zwagerbosch en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Zwagerbosch helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €2.000 en €2.500. In onderstaande lijst verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Zwagerbosch.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zwagerbosch. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Zwagerbosch

De afgelopen periode (maart 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Zwagerbosch en omliggende plekken. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Zwagerbosch kopen?

In de gemeente Noardeast-Fryslân zijn er 20.690 huizen. Het gaat om 18.423 (66,4%) koophuizen en 2.267 (33%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €172.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €253.816. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zwagerbosch. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Zwagerbosch?

Een huis in Noardeast-Fryslân verbruikt qua energie gem. zo’n 1420 m3 gas voor verwarming en warm water en 2640 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (890 m3 aan gas en 1770 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1740 m3 aan gas en 3280 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Zwagerbosch passen duurzame oplossingen als zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Zwagerbosch?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 45.228 personen in 19.440 gezinnen. Het gaat om 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 gezinnen zonder kinderen en 6.901 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,29 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Zwagerbosch?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Zwagerbosch laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 9299.

Plaats een reactie