Woning kopen Veenklooster

Wil je een woning kopen in Veenklooster? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In de nabije buurt vind je uiteenlopende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 20.690 huizen (66,4% koop, 33% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €253.816. Op dit huizenportaal bieden wij het huidige woningaanbod in Veenklooster, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de gemiddelde verkoopprijs is €253.816.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals winkels, restaurants, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsVeenklooster
Postcode9297
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Veenklooster februari 2024

Met onze huizenzoeker blader je door het actuele woningaanbod van februari 2024. Selecteer op ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijsen relevante factoren als isolatie en parkeeropties. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Triemen, Kollumerzwaag, Westergeest, Oudwoude & Kollumerpomp.

woning-te-koop-veenklooster

Studio of appartement kopen in Veenklooster

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 – 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 890 m3 gas en gem. 1770 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Veenklooster

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 124 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1180 kuub gas + 2140 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Veenklooster is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2230 kWh stroom & 1290 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Veenklooster

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 148 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2430 kWh elektriciteit & 1310 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 – 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3280 stroom (kWh) + 1740 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Veenklooster

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Veenklooster Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Veenklooster

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand tref je adressen van taxatie experts en makelaars in Veenklooster en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Veenklooster geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 & €2.800. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Veenklooster.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Veenklooster. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Veenklooster

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Veenklooster en direct omgeving. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Veenklooster kopen?

In de buurt van de gemeente Noardeast-Fryslân vind je ongeveer 20.690 woonobjecten. Dit zijn 18.423 (66,4%) koophuizen en 2.267 (33%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 149 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €172.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €253.816. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Veenklooster. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Veenklooster?

Een woonobject in Noardeast-Fryslân kent een gem. verbruik van 1420 kuub gas p/jaar en 2640 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (890 m3 aan gas en 1770 elektra (kWh). Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1740 kuub aardgas en 3280 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Veenklooster passen duurzame oplossingen als zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Veenklooster?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 45.228 personen die we kunnen onderverdelen in 19.440 verschillende gezinnen. Dat betreffen 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 families zonder kinderen en 6.901 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Veenklooster?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Veenklooster laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9297.

Plaats een reactie