Woning kopen Triemen

Ga je een woning kopen in Triemen? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de regio zijn er veel faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast ontdek je hier een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 20.690 woningen (66,4% koophuis, 33% huur). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €253.816. Op Woningassistent.nl bieden wij het woningaanbod in Triemen, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €172.000, de gemiddelde prijs van een woning is €253.816.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsTriemen
Postcode9298
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Triemen juni 2024

Met onze huizenzoeker check je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaaren andere eigenschappen zoals energieprestaties en aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Kollumerzwaag, Zwagerbosch, Veenklooster, Westergeest of Oudwoude.

woning-te-koop-triemen

Eigen appartement kopen in Triemen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 105 m2.
 • Het energiegebruik is circa 890 m3 gas & 1770 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Triemen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 121 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1180 kuub gas en 2140 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Triemen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 – 115 m2.
 • Schatting: er wordt 2230 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Triemen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 – 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2430 kWh elektriciteit + 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 & 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3280 stroom (kWh) + 1740 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Triemen

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Triemen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van de woning in orde te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Triemen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Triemen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Triemen geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.250 en €2.550. In de volgende weergave tref je gegevens van financieel adviseurs in Triemen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Triemen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Triemen

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Triemen en direct omgeving. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Triemen kopen?

In de gemeente Noardeast-Fryslân zijn er ruim 20.690 woningen. Het gaat om 18.423 (66,4%) koopwoningen en 2.267 (33%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 149 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €172.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €253.816. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Triemen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Triemen?

Een woning in Noardeast-Fryslân verbruikt gemiddeld 1420 kuub gas en 2640 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (890 kuub gas en 1770 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1740 m3 gas voor verwarming en warm water en 3280 electriciteit (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Triemen passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Triemen?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 45.228 personen in 19.440 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 families zonder kinderen en 6.901 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,29 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Triemen?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Triemen laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9296, 9298.

Plaats een reactie