Woning kopen Creil

Wil je een woning kopen in Creil? Het is een geweldige plek in de provincie Flevoland. In de buurt zijn er diverse faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarbij kan je hier genieten van een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 20.336 huizen (65,4% koophuis, 34,5% huurhuis). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €286.031. Op deze website bekijk je het huidige woningaanbod in Creil, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Flevoland.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €286.031.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals restaurants, winkels, scholen, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Flevoland
GemeenteNoordoostpolder
PlaatsCreil
Postcode8312
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)47.291
Aantal huishoudens19.422
Aantal huishoudens met kinderen7.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen20.336
Aantal koopwoningen17.527
Aantal huurwoningen2.809
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.031
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Creil april 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamersen extra details als energieprestaties & aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Rutten, Bant, Espel, Tollebeek & Nagele.

woning-te-koop-creil

Studio of appartement kopen in Creil

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 99 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 750 m3 gas & 1810 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Creil

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 & 107 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1080 kuub gas + 2630 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Creil is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 en 121 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2910 kWh elektriciteit & 1260 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Creil

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3350 kWh stroom en 1310 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4360 elektriciteit (kWh) + 2070 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Creil

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Creil zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de woning te bevestigen. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Creil

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Creil en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Creil geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 en €3.000. In de opsomming hierna check je adressen van financieel adviseurs in Creil.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Creil. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Creil

Recent (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Creil en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Creil kopen?

In de hele gemeente Noordoostpolder zijn er 20.336 huizen. De verdeling is als volgt: 17.527 (65,4%) koophuizen en 2.809 (34,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 169 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €210.000 en de gem. verkoopprijs is €286.031. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Creil. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Creil?

Een woonhuis in Noordoostpolder gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 kuub aardgas en 3010 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (750 m3 aan gas en 1810 kWh stroom. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (2070 kuub aardgas en 4360 kWh elektra). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Creil passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Creil?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 47.291 inwoners in 19.422 huishoudens. Dit zijn 5.963 eenpersoonshuishoudens, 6.229 families zonder kinderen en 7.230 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,37 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Creil?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Creil plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.noordoostpolder.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 8312.

Plaats een reactie