Woning kopen Bant

Van plan om een woning te kopen in Bant? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Flevoland. In deze levendige buurt vind je veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 20.336 huizen (65,4% koop, 34,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €286.031. Op dit woningplatform check je het laatste woningaanbod in Bant, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Flevoland.
 • Er is een mix van benedenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de basis verkoopprijs is €286.031.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Flevoland
GemeenteNoordoostpolder
PlaatsBant
Postcode8314
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)47.291
Aantal huishoudens19.422
Aantal huishoudens met kinderen7.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen20.336
Aantal koopwoningen17.527
Aantal huurwoningen2.809
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.031
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Bant april 2024

In ons overzicht ontdek je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Filter eenvoudig op woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen extra details als energielabel of aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Luttelgeest, Marknesse, Rutten, Creil of Espel.

woning-te-koop-bant

Eigen appartement kopen in Bant

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 750 m3 gas en +/- 1810 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Bant

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 111 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1080 kuub gas & 2630 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Bant is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 91 m2 en 117 m2.
 • Schatting: er wordt 2910 kWh elektra + 1260 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Bant

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 120 m2 en 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 3350 kWh elektra & 1310 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4360 elektriciteit (kWh) + 2070 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Bant

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Bant zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te ronden. Op basis van woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Bant

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder vind je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Bant en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Bant geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 – €2.900. In de lijst hierna bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Bant.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bant. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Bant

Recent (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Bant en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Bant kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Noordoostpolder vind je ongeveer 20.336 huizen. Het gaat daarbij om 17.527 (65,4%) koopwoningen en 2.809 (34,5%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 169 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €210.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €286.031. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bant. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Bant?

Een woning in Noordoostpolder gebruikt gemiddeld 1290 kuub aardgas en 3010 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (750 kuub gas p/jaar en 1810 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (2070 kuub gas p/jaar en 4360 kWh electriciteit). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Bant passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Bant?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 47.291 inwoners in 19.422 huishoudens. Wat meer specifiek: 5.963 eenpersoonshuishoudens, 6.229 families zonder kinderen en 7.230 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,37 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Bant?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Bant bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.noordoostpolder.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 8314.

Plaats een reactie