Woning kopen Tollebeek

Wil je een woning kopen in Tollebeek? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Flevoland. In de nabije omgeving heb je allerhande dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook geniet je hier ook van een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 20.336 huizen (65,4% koophuis, 34,5% huurwoningen). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €286.031. Op deze website check je het actuele woningaanbod in Tollebeek, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Flevoland.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €286.031.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Flevoland
GemeenteNoordoostpolder
PlaatsTollebeek
Postcode8309
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)47.291
Aantal huishoudens19.422
Aantal huishoudens met kinderen7.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen20.336
Aantal koopwoningen17.527
Aantal huurwoningen2.809
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.031
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Tollebeek juli 2024

Bijgaand bieden we optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Kies op basis van ligging, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als zuinigheid of de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Espel, Creil, Nagele, Ens & Emmeloord.

woning-te-koop-tollebeek

Aanbod appartement kopen in Tollebeek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 96 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 750 m3 gas en 1810 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Tollebeek

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 125 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1080 kuub gas en daarbij 2630 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Tollebeek is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 en 116 m2.
 • Schatting: er wordt 2910 kWh elektriciteit & 1260 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Tollebeek

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 130 m2 en 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3350 kWh stroom + 1310 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 en 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4360 elektra (kWh) + 2070 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Tollebeek

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Tollebeek Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Op basis van het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Tollebeek

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel vind je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Tollebeek en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Tollebeek geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 – €3.150. In onderstaande lijst check je adressen van financieel adviseurs in Tollebeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tollebeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Tollebeek

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Tollebeek en omliggende plekken. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Tollebeek kopen?

In en rondom de gemeente Noordoostpolder bestaan er circa 20.336 huizen. Er zijn 17.527 (65,4%) koophuizen en 2.809 (34,5%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 169 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €210.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €286.031. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tollebeek. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Tollebeek?

Een woonhuis in Noordoostpolder kent een gem. verbruik van 1290 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3010 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (750 m3 aan gas en 1810 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2070 kuub aardgas en 4360 stroom (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Tollebeek passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Tollebeek?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 47.291 inwoners in 19.422 gezinnen. Wat meer specifiek: 5.963 eenpersoonshuishoudens, 6.229 gezinnen zonder kinderen en 7.230 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,37 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of social media. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Tollebeek?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Tollebeek bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.noordoostpolder.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8309.

Plaats een reactie