Woning kopen Nagele

Wil je een woning kopen in Nagele? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Flevoland. In de omgeving bestaan er verschillende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 20.336 huizen (65,4% koophuis, 34,5% huur). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €286.031. Op deze informatieve website vind je het actuele woningaanbod in Nagele, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Flevoland.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €286.031.
 • In de buurt vind je volop opties zoals restaurants, scholen, winkels, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Flevoland
GemeenteNoordoostpolder
PlaatsNagele
Postcode8308
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)47.291
Aantal huishoudens19.422
Aantal huishoudens met kinderen7.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen20.336
Aantal koopwoningen17.527
Aantal huurwoningen2.809
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.031
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Nagele april 2024

Hieronder maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Kies op basis van aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, liggingen relevante factoren als duurzaamheid & en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Tollebeek, Espel, Ens, Emmeloord en Mastenbroek.

woning-te-koop-nagele

Appartementen te koop Nagele

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 96 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 750 m3 gas en 1810 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Nagele

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 & 117 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas & 2630 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Nagele is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 & 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2910 kWh elektra + 1260 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Nagele

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 146 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3350 kWh stroom en 1310 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 – 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4360 elektriciteit (kWh) en 2070 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Nagele

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nagele Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Aan de hand van aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Nagele

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel tref je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Nagele en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Nagele geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 – €3.050. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Nagele.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nagele. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Nagele

Deze maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Nagele en in de buurt. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Nagele kopen?

In de hele gemeente Noordoostpolder vinden we circa 20.336 woningen. De verdeling is als volgt: 17.527 (65,4%) koophuizen en 2.809 (34,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 169 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €210.000 en de gem. verkoopprijs is €286.031. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Nagele. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Nagele?

Een huis in Noordoostpolder gebruikt gemiddeld 1290 m3 per jaar aan gas en 3010 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (750 m3 gas en 1810 kWh stroom. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (2070 kuub aardgas en 4360 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Nagele passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Nagele?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente leven 47.291 inwoners in 19.422 huishoudens. Dit zijn 5.963 eenpersoonshuishoudens, 6.229 families zonder kinderen en 7.230 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,37 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Nagele?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Nagele laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.noordoostpolder.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 8308.

Plaats een reactie