Woning kopen Espel

Ga je een woning kopen in Espel? Het is een heerlijke plek in de provincie Flevoland. In de nabije buurt heb je toegang tot verschillende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Tevens vind je in de directe omgeving een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. In 2024 zijn er in de gemeente 20.336 woningen (65,4% koophuis, 34,5% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €286.031. Op dit woningplatform bieden wij het beschikbare woningaanbod in Espel, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Flevoland.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €286.031.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals natuurgebieden, scholen, winkels, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Flevoland
GemeenteNoordoostpolder
PlaatsEspel
Postcode8311
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)47.291
Aantal huishoudens19.422
Aantal huishoudens met kinderen7.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen20.336
Aantal koopwoningen17.527
Aantal huurwoningen2.809
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.031
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Espel april 2024

Bijgaand verstrekken we alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, aantal kamersen andere eigenschappen zoals CV-ketel of en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Creil, Rutten, Tollebeek, Nagele & Ens.

woning-te-koop-espel

Studio of appartement kopen in Espel

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 96 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 750 m3 gas & 1810 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Espel

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 114 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en doorgaans 2630 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Espel is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 129 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2910 kWh stroom & 1260 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Espel

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 & 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3350 kWh elektriciteit & 1310 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 en 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4360 elektriciteit (kWh) + 2070 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Espel

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer je weet wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Espel zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. A.d.h.v. het biedbedrag, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Espel

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand tonen wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Espel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Espel geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 – €3.200. In het schema hier verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Espel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Espel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Espel

In april 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Espel en direct omgeving. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Espel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Noordoostpolder zijn er ruim 20.336 woonhuizen. Je vindt hier circa 17.527 (65,4%) koopwoningen en 2.809 (34,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 169 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €210.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €286.031. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Espel. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Espel?

Een woning in Noordoostpolder gebruikt gemiddeld 1290 kuub gas p/jaar en 3010 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (750 kuub gas p/jaar en 1810 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (2070 kuub gas en 4360 elektra (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Espel passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Espel?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 47.291 personen die we kunnen onderverdelen in 19.422 verschillende gezinnen. Het betreft 5.963 eenpersoonshuishoudens, 6.229 gezinnen zonder kinderen en 7.230 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,37 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Espel?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Espel laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.noordoostpolder.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8311.

Plaats een reactie