Woning kopen Rutten

Jouw aanstaande woning kopen in Rutten? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Flevoland. In de buurt bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 20.336 huizen (65,4% koopwoning, 34,5% huurwoning). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €286.031. Op dit huizenportaal bekijk je het actuele woningaanbod in Rutten, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Flevoland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €286.031.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, sportclubs, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Flevoland
GemeenteNoordoostpolder
PlaatsRutten
Postcode8313
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)47.291
Aantal huishoudens19.422
Aantal huishoudens met kinderen7.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen20.336
Aantal koopwoningen17.527
Aantal huurwoningen2.809
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.031
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Rutten juli 2024

In onderstaande weergave ontdek je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Kies op basis van vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakteen relevante factoren als energieneutraal & de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Bant, Luttelgeest, Creil, Espel & Tollebeek.

woning-te-koop-rutten

Appartement kopen in Rutten

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 – 96 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 750 m3 gas & 1810 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Rutten

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 – 105 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1080 kuub gas + 2630 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Rutten is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 114 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2910 kWh elektriciteit & 1260 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Rutten

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 – 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3350 kWh elektra + 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 & 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4360 elektra (kWh) + 2070 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Rutten

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als hij berekend heeft wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Rutten Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Door middel van de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Rutten

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Rutten en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Rutten geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 & €3.100. In de volgende weergave verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Rutten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rutten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Rutten

In juli 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Rutten en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is een woning in Rutten kopen?

In deze gemeente Noordoostpolder zijn er ruim 20.336 huizen. Hierbij spreken we van 17.527 (65,4%) koophuizen en 2.809 (34,5%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 169 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €210.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €286.031. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rutten. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Rutten?

Een woonobject in Noordoostpolder heeft een verbruik van gemiddeld 1290 kuub aardgas en 3010 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (750 m3 gas voor verwarming en warm water en 1810 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2070 m3 per jaar aan gas en 4360 kWh stroom). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Rutten passen duurzame oplossingen als dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Rutten?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 47.291 inwoners in 19.422 huishoudens. Dit zijn 5.963 eenpersoonshuishoudens, 6.229 huishoudens zonder kinderen en 7.230 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,37 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Rutten?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Rutten bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.noordoostpolder.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 8312, 8313.

Plaats een reactie