Woning kopen Luttelgeest

Wil je een woning kopen in Luttelgeest? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Flevoland. In de regio heb je allerhande faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 20.336 woningen (65,4% koopwoning, 34,5% huur). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €286.031. Op dit woningplatform bekijk je het actuele woningaanbod in Luttelgeest, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Flevoland.
 • Er is een mix van kleine appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €286.031.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals restaurants, scholen, openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Flevoland
GemeenteNoordoostpolder
PlaatsLuttelgeest
Postcode8316
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)47.291
Aantal huishoudens19.422
Aantal huishoudens met kinderen7.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen20.336
Aantal koopwoningen17.527
Aantal huurwoningen2.809
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.031
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Luttelgeest juni 2024

Met onze woningzoeker check je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakteen relevante factoren als zuinigheid & en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen die te koop staan in Marknesse, Kraggenburg, Bant, Rutten & Creil.

woning-te-koop-luttelgeest

Aanbod appartement kopen in Luttelgeest

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 750 m3 gas en +/- 1810 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Luttelgeest

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 82 m2 – 115 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en 2630 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Luttelgeest is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 en 116 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2910 kWh stroom en 1260 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Luttelgeest

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 & 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3350 kWh stroom & 1310 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 & 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 4360 elektra (kWh) + 2070 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Luttelgeest

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Luttelgeest zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning in orde te maken. Door middel van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Luttelgeest

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand tref je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Luttelgeest en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Luttelgeest geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 en €2.800. In de tabel hieronder bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Luttelgeest.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Luttelgeest. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Luttelgeest

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Luttelgeest en omliggende plekken. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Luttelgeest kopen?

In deze gemeente Noordoostpolder vinden we circa 20.336 huizen. Hierbij spreken we van 17.527 (65,4%) koopwoningen en 2.809 (34,5%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 169 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €210.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €286.031. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Luttelgeest. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Luttelgeest?

Een huishouden in Noordoostpolder kent een gem. verbruik van 1290 m3 aan gas en 3010 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (750 kuub aardgas en 1810 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2070 kuub gas p/jaar en 4360 elektra (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Luttelgeest passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Luttelgeest?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 47.291 personen in 19.422 verschillende gezinnen. Er wonen 5.963 eenpersoonshuishoudens, 6.229 families zonder kinderen en 7.230 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,37 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Luttelgeest?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Luttelgeest realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.noordoostpolder.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8315, 8316.

Plaats een reactie