Woning kopen Marknesse

Jouw volgende woning kopen in Marknesse? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Flevoland. Op korte afstand zijn er meerdere voorzieningen als winkels, OV en scholen. Ook vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 20.336 woningen (65,4% koophuis, 34,5% huur). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €286.031. Op dit huizenplatform bieden wij het woningaanbod in Marknesse, gegevens van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Flevoland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €286.031.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals kinderopvang, winkels, restaurants, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Flevoland
GemeenteNoordoostpolder
PlaatsMarknesse
Postcode8316
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)47.291
Aantal huishoudens19.422
Aantal huishoudens met kinderen7.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen20.336
Aantal koopwoningen17.527
Aantal huurwoningen2.809
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.031
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Marknesse juli 2024

Hieronder ontdek je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen additionele aspecten als energieprestaties of parkeeropties. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Kraggenburg, Schokland, Luttelgeest, Bant of Rutten.

woning-te-koop-marknesse

Appartement kopen in Marknesse

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 – 91 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 750 m3 gas en 1810 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Marknesse

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 en 107 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas + 2630 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Marknesse is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 – 115 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2910 kWh stroom + 1260 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Marknesse

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 131 m2 & 152 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3350 kWh elektra en 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4360 elektra (kWh) en 2070 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Marknesse

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Marknesse zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Gebaseerd op aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Marknesse

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tref je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Marknesse en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Marknesse geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 & €2.750. In de lijst hierna verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Marknesse.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Marknesse. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Marknesse

Recent (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Marknesse en direct omgeving. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Marknesse kopen?

In en rondom de gemeente Noordoostpolder zijn er 20.336 woningen. Het gaat daarbij om 17.527 (65,4%) koophuizen en 2.809 (34,5%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 169 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €210.000 en de gem. marktprijs is €286.031. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Marknesse. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Marknesse?

Een woning in Noordoostpolder verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 m3 gas voor verwarming en warm water en 3010 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (750 m3 gas en 1810 elektra (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (2070 kuub gas p/jaar en 4360 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Marknesse passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Marknesse?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 47.291 inwoners in 19.422 gezinnen. Er wonen 5.963 eenpersoonshuishoudens, 6.229 huishoudens zonder kinderen en 7.230 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,37 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Marknesse?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Marknesse bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.noordoostpolder.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 8316.

Plaats een reactie