Woning kopen Kraggenburg

Snel een woning kopen in Kraggenburg? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Flevoland. Op korte afstand zijn er verschillende voorzieningen als winkels en scholen. Tevens geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 20.336 woningen (65,4% koopwoning, 34,5% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €286.031. Op deze website blader je door het laatste woningaanbod in Kraggenburg, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Flevoland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €286.031.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Flevoland
GemeenteNoordoostpolder
PlaatsKraggenburg
Postcode8317
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)47.291
Aantal huishoudens19.422
Aantal huishoudens met kinderen7.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen20.336
Aantal koopwoningen17.527
Aantal huurwoningen2.809
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.031
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Kraggenburg april 2024

Onderstaand verstrekken we het actuele woningaanbod van april 2024. Selecteer op perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, ligging, aantal kamers, vraagprijsen relevante factoren als energieprestaties & en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Schokland, Vollenhove, Marknesse, Luttelgeest en Bant.

woning-te-koop-kraggenburg

Studio of appartement kopen in Kraggenburg

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 750 m3 gas en doorgaans 1810 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Kraggenburg

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 121 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1080 kuub gas en 2630 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Kraggenburg is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2910 kWh elektra & 1260 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Kraggenburg

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 127 m2 en 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3350 kWh elektra & 1310 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 en 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4360 elektra (kWh) + 2070 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Kraggenburg

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je weet wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Kraggenburg Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop definitief te regelen. D.m.v. het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Kraggenburg

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder tref je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Kraggenburg en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Kraggenburg geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 en €2.650. In de tabel hieronder bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Kraggenburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kraggenburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Kraggenburg

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Kraggenburg en direct omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Kraggenburg kopen?

In de buurt van de gemeente Noordoostpolder bestaan er circa 20.336 huizen. Dit zijn 17.527 (65,4%) koopwoningen en 2.809 (34,5%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 169 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €210.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €286.031. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Kraggenburg. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Kraggenburg?

Een woonhuis in Noordoostpolder gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 m3 gas en 3010 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (750 m3 gas en 1810 kWh elektra. Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (2070 kuub aardgas en 4360 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Kraggenburg passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Kraggenburg?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 47.291 inwoners in 19.422 verschillende gezinnen. Dit zijn 5.963 eenpersoonshuishoudens, 6.229 huishoudens zonder kinderen en 7.230 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,37 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Kraggenburg?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Kraggenburg bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.noordoostpolder.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 8317.

Plaats een reactie