Woning kopen Schokland

Plannen om een woning te kopen in Schokland? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Flevoland. In de omgeving bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 20.336 huizen (65,4% koop, 34,5% huurhuis). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €286.031. Op deze website check je het woningaanbod in Schokland, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Flevoland.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde prijs van een woning is €286.031.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals scholen, sportclubs, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Flevoland
GemeenteNoordoostpolder
PlaatsSchokland
Postcode8319
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)47.291
Aantal huishoudens19.422
Aantal huishoudens met kinderen7.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen20.336
Aantal koopwoningen17.527
Aantal huurwoningen2.809
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.031
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Schokland juli 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op woonoppervlakte, ligging, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamersen andere woningeigenschappen als CV-ketel en parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het woningaanbod Vollenhove, Sint Jansklooster, Kraggenburg, Marknesse & Luttelgeest.

woning-te-koop-schokland

Eigen appartement kopen in Schokland

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 750 m3 gas en daarbij 1810 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Schokland

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 74 m2 & 117 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas en gem. 2630 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Schokland is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 111 m2.
 • Schatting: er wordt 2910 kWh stroom + 1260 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Schokland

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 & 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3350 kWh elektra + 1310 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 en 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4360 elektriciteit (kWh) & 2070 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Schokland

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je weet wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Schokland Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Schokland

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Schokland en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Schokland geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 & €2.500. In de lijst hierna bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Schokland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schokland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Schokland

Recent (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Schokland en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Schokland kopen?

In de hele gemeente Noordoostpolder zijn er 20.336 woonobjecten. Je vindt hier circa 17.527 (65,4%) koopwoningen en 2.809 (34,5%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 169 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €210.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €286.031. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schokland. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Schokland?

Een huis in Noordoostpolder heeft een verbruik van gemiddeld 1290 kuub gas p/jaar en 3010 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (750 m3 gas en 1810 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (2070 m3 aan gas en 4360 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Schokland passen duurzame producten zoals dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Schokland?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 47.291 mensen in 19.422 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 5.963 eenpersoonshuishoudens, 6.229 families zonder kinderen en 7.230 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,37 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Schokland?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Schokland realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.noordoostpolder.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8319.

Plaats een reactie