Woning kopen Mastenbroek

Een woning kopen in Mastenbroek? Het is een heerlijke plek in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek heb je toegang tot veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 9.013 woningen (71,8% koop, 27,9% huur). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €291.968. Op deze website tonen wij het huidige woningaanbod in Mastenbroek, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de basis verkoopprijs is €291.968.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals restaurants, scholen, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteZwartewaterland
PlaatsMastenbroek
Postcode8294
Netnummer038 (+3138)
Inwoners (gemeente)22.685
Aantal huishoudens8.565
Aantal huishoudens met kinderen3.661
Gemiddelde huishoudensgrootte2,62
Aantal woningen9.013
Aantal koopwoningen7.917
Aantal huurwoningen1.096
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€291.968
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Mastenbroek juli 2024

Bijgaand blader je door de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Zoom verder in op vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, ligging, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals energielabel en en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Emmeloord, Ens, Genemuiden, Kamperveen & Grafhorst.

woning-te-koop-mastenbroek

Appartement kopen in Mastenbroek

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 92 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 800 m3 gas + 1980 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Mastenbroek

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 122 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1160 kuub gas en daarbij 2740 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Mastenbroek is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 en 120 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2860 kWh stroom + 1320 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Mastenbroek

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 en 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3380 kWh stroom + 1470 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4160 elektriciteit (kWh) en 1950 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Mastenbroek

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Mastenbroek Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de koop af te handelen. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Mastenbroek

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Mastenbroek en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Mastenbroek geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 en €3.250. In het schema hier check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Mastenbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mastenbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Mastenbroek

In juli 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Mastenbroek en omgeving. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Mastenbroek kopen?

In de buurt van de gemeente Zwartewaterland zijn er 9.013 woningen. Hierbij spreken we van 7.917 (71,8%) koophuizen en 1.096 (27,9%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 148 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €220.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €291.968. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Mastenbroek. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Mastenbroek?

Een woning in Zwartewaterland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1330 kuub gas p/jaar en 3020 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (800 kuub gas en 1980 kWh elektra. Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1950 m3 aan gas en 4160 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Mastenbroek passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Mastenbroek?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 22.685 mensen in 8.565 gezinnen. Het betreft 2.174 eenpersoonshuishoudens, 2.730 gezinnen zonder kinderen en 3.661 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,62 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Mastenbroek?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Mastenbroek laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.zwartewaterland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8291, 8294.

Plaats een reactie