Woning kopen Emmeloord

Jouw volgende woning kopen in Emmeloord? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Flevoland. In de nabije buurt zijn er veel faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Ook vind je hier een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 20.336 huizen (65,4% koopwoning, 34,5% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €286.031. Op dit huizenplatform bekijk je het recente woningaanbod in Emmeloord, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Flevoland.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de doorsnee verkoopprijs is €286.031.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, winkels, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Flevoland
GemeenteNoordoostpolder
PlaatsEmmeloord
Postcode8301
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)47.291
Aantal huishoudens19.422
Aantal huishoudens met kinderen7.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen20.336
Aantal koopwoningen17.527
Aantal huurwoningen2.809
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.031
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Emmeloord april 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Zoek op ligging, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen additionele aspecten als verwarming en mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Ens, Nagele, Mastenbroek, Genemuiden of Kamperveen.

woning-te-koop-emmeloord

Een appartement kopen in Emmeloord

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 101 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 750 m3 gas en 1810 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Emmeloord

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 111 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas en +/- 2630 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Emmeloord is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 en 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2910 kWh elektriciteit + 1260 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Emmeloord

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 – 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3350 kWh elektriciteit & 1310 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 – 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4360 elektriciteit (kWh) & 2070 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Emmeloord

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Emmeloord zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. D.m.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Emmeloord

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Emmeloord en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Emmeloord geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 en €2.550. In de volgende weergave bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Emmeloord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Emmeloord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Emmeloord

Recent (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Emmeloord en omgeving. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Emmeloord kopen?

In de hele gemeente Noordoostpolder registreren wij 20.336 woningen. Hierbij spreken we van 17.527 (65,4%) koopwoningen en 2.809 (34,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 169 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €210.000 en de gem. marktprijs is €286.031. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Emmeloord. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Emmeloord?

Een woonobject in Noordoostpolder gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 kuub gas p/jaar en 3010 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (750 kuub aardgas en 1810 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (2070 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4360 kWh stroom). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Emmeloord passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Emmeloord?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 47.291 inwoners in 19.422 huishoudens. Er wonen 5.963 eenpersoonshuishoudens, 6.229 families zonder kinderen en 7.230 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,37 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Nu komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Emmeloord?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Emmeloord zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.noordoostpolder.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 8300, 8301, 8302, 8303, 8304, 8305.

Plaats een reactie