Woning kopen Vollenhove

Plannen om een woning te kopen in Vollenhove? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving heb je toegang tot allerhande voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder geniet je hier ook van een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 20.276 huizen (64,6% koopwoning, 35,1% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €333.678. Op deze website bieden wij het nieuwe woningaanbod in Vollenhove, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €222.000, de gemiddelde verkoopprijs is €333.678.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, sportclubs, winkels, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsVollenhove
Postcode8325
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Vollenhove april 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in april 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, ligging, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als energielabel & aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het woningaanbod Sint Jansklooster, Steenwijk, Schokland, Kraggenburg of Marknesse.

woning-te-koop-vollenhove

Studio of appartement kopen in Vollenhove

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 820 m3 gas en daarbij 1840 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Vollenhove

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 – 117 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1130 kuub gas en doorgaans 2440 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Vollenhove is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 & 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2610 kWh elektra en 1290 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Vollenhove

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 – 140 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2910 kWh stroom & 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 en 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3670 stroom (kWh) + 1830 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Vollenhove

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Vollenhove Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop in orde te maken. Gebaseerd op het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Vollenhove

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Vollenhove en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Vollenhove geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.950 & €3.000. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Vollenhove.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vollenhove. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Vollenhove

Deze maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Vollenhove en omgeving. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Vollenhove kopen?

In de buurt van de gemeente Steenwijkerland vinden we circa 20.276 huizen. De verdeling is als volgt: 17.255 (64,6%) koophuizen en 3.021 (35,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 140 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €222.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €333.678. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vollenhove. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Vollenhove?

Een huishouden in Steenwijkerland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1370 m3 gas en 2840 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (820 kuub gas en 1840 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1830 m3 gas voor verwarming en warm water en 3670 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Vollenhove passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Vollenhove?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 44.126 mensen in 19.361 verschillende huishoudens. Hier wonen 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 huishoudens zonder kinderen en 6.529 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Vollenhove?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Vollenhove realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 8325.

Plaats een reactie