Woning kopen Sint Jansklooster

Wil je een woning kopen in Sint Jansklooster? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In deze levendige buurt vind je diverse faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 20.276 huizen (64,6% koophuis, 35,1% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €333.678. Op deze pagina ontdek je het woningaanbod in Sint Jansklooster, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €333.678.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsSint Jansklooster
Postcode8326
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Sint Jansklooster juli 2024

In het schema hierna check je het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoek op aantal kamers, ligging, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals verwarming & aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Steenwijk, Tuk, Vollenhove, Schokland & Kraggenburg.

woning-te-koop-sint-jansklooster

Appartement kopen in Sint Jansklooster

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas & 1840 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Sint Jansklooster

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 118 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1130 kuub gas & 2440 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Sint Jansklooster is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 & 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2610 kWh stroom & 1290 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Sint Jansklooster

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 124 m2 en 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2910 kWh stroom + 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 3670 stroom (kWh) + 1830 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Sint Jansklooster

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Sint Jansklooster Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering te bevestigen. Aan de hand van aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Sint Jansklooster

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder vind je gegevens van taxatie experts en makelaars in Sint Jansklooster en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Sint Jansklooster geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 en €3.200. In de opsomming hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Sint Jansklooster.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sint Jansklooster. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Sint Jansklooster

In juli 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Sint Jansklooster en net daarbuiten. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost nu een woning in Sint Jansklooster kopen?

In de gemeente Steenwijkerland registreren wij 20.276 huizen. Het gaat daarbij om 17.255 (64,6%) koopwoningen en 3.021 (35,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 140 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €222.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €333.678. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sint Jansklooster. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Sint Jansklooster?

Een huishouden in Steenwijkerland gebruikt gemiddeld 1370 m3 aan gas en 2840 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (820 kuub gas en 1840 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1830 m3 gas en 3670 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Sint Jansklooster passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Sint Jansklooster?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 44.126 mensen in 19.361 verschillende gezinnen. Dit zijn 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 gezinnen zonder kinderen en 6.529 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,25 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Sint Jansklooster?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Sint Jansklooster laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 8326.

Plaats een reactie