Woning kopen Belt-Schutsloot

Jouw ideale woning kopen in Belt-Schutsloot? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek bestaan er meerdere voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast is er vlakbij een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 20.276 woningen (64,6% koop, 35,1% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €333.678. Op dit huizenplatform ontdek je het actuele woningaanbod in Belt-Schutsloot, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €333.678.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsBelt-Schutsloot
Postcode8066
Netnummer038 (+3138)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Belt-Schutsloot april 2024

In ons overzicht tref je alle huizen die te koop staan in april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, ligging, vraagprijs, bouwjaaren meer onderwerpen zoals CV-ketel & aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook huizen te koop in Elspeet, Vierhouten, Zwartsluis, Hasselt of Laag Zuthem.

woning-te-koop-belt-schutsloot

Studio of appartement kopen in Belt-Schutsloot

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 & 103 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 820 m3 gas en tevens 1840 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Belt-Schutsloot

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 & 125 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en +/- 2440 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Belt-Schutsloot is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 & 112 m2.
 • Schatting: er wordt 2610 kWh stroom en 1290 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Belt-Schutsloot

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 & 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 2910 kWh elektriciteit en 1360 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 & 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3670 elektra (kWh) en 1830 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Belt-Schutsloot

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Belt-Schutsloot Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te ronden. A.d.h.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Belt-Schutsloot

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel bekijk je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Belt-Schutsloot en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Belt-Schutsloot geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 – €2.550. In de opsomming hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Belt-Schutsloot.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Belt-Schutsloot. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Belt-Schutsloot

Afgelopen maand (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Belt-Schutsloot en omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Belt-Schutsloot kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Steenwijkerland zijn er 20.276 woonobjecten. Er zijn 17.255 (64,6%) koophuizen en 3.021 (35,1%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 140 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €222.000 en de gem. verkoopprijs is €333.678. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Belt-Schutsloot. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Belt-Schutsloot?

Een woning in Steenwijkerland kent een gem. verbruik van 1370 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2840 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (820 kuub gas en 1840 kWh stroom. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1830 m3 gas en 3670 kWh elektra). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Belt-Schutsloot passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Belt-Schutsloot?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 44.126 mensen in 19.361 gezinnen. Dit zijn 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 families zonder kinderen en 6.529 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of social media. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Belt-Schutsloot?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Belt-Schutsloot plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 8066.

Plaats een reactie