Woning kopen Elspeet

Van plan om een woning te kopen in Elspeet? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. Op korte afstand heb je diverse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien kan je hier genieten van mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 11.199 huizen (65,3% koopwoning, 34,1% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €424.288. Op deze informatieve website check je het laatste woningaanbod in Elspeet, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €300.000, de gemiddelde verkoopprijs is €424.288.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteNunspeet
PlaatsElspeet
Postcode8075
Netnummer0577 (+31577)
Inwoners (gemeente)27.851
Aantal huishoudens10.934
Aantal huishoudens met kinderen4.289
Gemiddelde huishoudensgrootte2,49
Aantal woningen11.199
Aantal koopwoningen9.233
Aantal huurwoningen1.966
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€300.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.288
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Elspeet april 2024

Bijgaand tref je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, aantal kamers, woningtype, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakteen relevante factoren als duurzaamheid of parkeermogelijkheden. Bel of mail de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Vierhouten, Hulshorst, Belt-Schutsloot, Zwartsluis of Hasselt.

woning-te-koop-elspeet

Appartementen te koop Elspeet

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 en 93 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 850 m3 gas en 2090 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Elspeet

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 108 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1090 kuub gas + 2710 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Elspeet is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 87 m2 & 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2940 kWh elektriciteit + 1240 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Elspeet

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 en 140 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3400 kWh stroom + 1470 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 – 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4080 elektriciteit (kWh) & 1970 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Elspeet

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Elspeet Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Elspeet

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Elspeet en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Elspeet geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 en €3.300. In onderstaande lijst check je adressen van financieel adviseurs in Elspeet.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Elspeet. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Elspeet

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Elspeet en net daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Elspeet kopen?

In de hele gemeente Nunspeet bestaan er circa 11.199 woonhuizen. Er zijn 9.233 (65,3%) koopwoningen en 1.966 (34,1%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 129 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €300.000 en de gem. verkoopprijs is €424.288. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Elspeet. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Elspeet?

Een huis in Nunspeet verbruikt qua energie gem. zo’n 1360 m3 aan gas en 3100 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (850 m3 gas voor verwarming en warm water en 2090 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1970 kuub gas p/jaar en 4080 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Elspeet passen duurzame oplossingen als zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Elspeet?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 27.851 mensen in 10.934 verschillende gezinnen. Het betreft 3.127 eenpersoonshuishoudens, 3.518 families zonder kinderen en 4.289 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,49 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Elspeet?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Elspeet laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.nunspeet.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8075.

Plaats een reactie