Woning kopen Oost West en Middelbeers

Jouw aanstaande woning kopen in Oost West en Middelbeers? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek heb je toegang tot veel faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook vind je hier een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 8.036 woningen (76,3% koopwoning, 23,5% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €463.075. Op dit woningplatform blader je door het huidige woningaanbod in Oost West en Middelbeers, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €349.000, de gemiddelde verkoopprijs is €463.075.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, winkels, scholen, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteOirschot
PlaatsOost West en Middelbeers
Postcode5091
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)18.714
Aantal huishoudens7.714
Aantal huishoudens met kinderen2.904
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen8.036
Aantal koopwoningen6.814
Aantal huurwoningen1.222
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€349.000
Gemiddelde verkoopprijs€463.075
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3550 kWh

Woningaanbod Oost West en Middelbeers juni 2024

Onderstaand bieden we optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Zoek op perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamersen additionele aspecten als zuinigheid en aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Lage Mierde, Hooge Mierde, Haghorst, Diessen & Esbeek.

woning-te-koop-oost-west-en-middelbeers

Aanbod appartement kopen in Oost West en Middelbeers

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 850 m3 gas en 2120 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Oost West en Middelbeers

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 74 m2 en 109 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1150 kuub gas en daarbij 3100 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Oost West en Middelbeers is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 en 117 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3200 kWh elektra en 1270 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Oost West en Middelbeers

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 en 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3690 kWh elektra + 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 145 m2 – 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4510 elektra (kWh) en 1860 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Oost West en Middelbeers

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Oost West en Middelbeers Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de koop rond te maken. Door middel van het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Oost West en Middelbeers

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Oost West en Middelbeers en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Oost West en Middelbeers geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 en €2.600. In de opsomming hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in Oost West en Middelbeers.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oost West en Middelbeers. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Oost West en Middelbeers

Recent (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Oost West en Middelbeers en net daarbuiten. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Oost West en Middelbeers kopen?

In deze gemeente Oirschot registreren wij 8.036 woningen. De verdeling is als volgt: 6.814 (76,3%) koopwoningen en 1.222 (23,5%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 157 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €349.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €463.075. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Oost West en Middelbeers. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Oost West en Middelbeers?

Een woonobject in Oirschot verbruikt gemiddeld 1410 m3 per jaar aan gas en 3550 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (850 m3 aan gas en 2120 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1860 m3 gas voor verwarming en warm water en 4510 stroom (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Oost West en Middelbeers passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Oost West en Middelbeers?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 18.714 inwoners in 7.714 huishoudens. Wat meer specifiek: 2.124 eenpersoonshuishoudens, 2.686 families zonder kinderen en 2.904 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,39 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Oost West en Middelbeers?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Oost West en Middelbeers laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.oirschot.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5090, 5091.

Plaats een reactie