Woning kopen Haghorst

Wil je een woning kopen in Haghorst? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving zijn er diverse dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 6.865 huizen (75,8% koophuis, 24% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €474.617. Op Woningassistent.nl blader je door het actuele woningaanbod in Haghorst, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €328.000, de gemiddelde woningprijs is €474.617.
 • In de buurt vind je volop opties zoals sportclubs, winkels, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
PlaatsHaghorst
Postcode5089
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)15.518
Aantal huishoudens6.540
Aantal huishoudens met kinderen2.343
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen6.865
Aantal koopwoningen6.050
Aantal huurwoningen815
Gemiddelde woonoppervlakte168 m2
Gemiddelde WOZ€328.000
Gemiddelde verkoopprijs€474.617
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3420 kWh

Woningaanbod Haghorst juli 2024

Met onze huizenzoeker tref je het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoom verder in op aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen meer onderwerpen zoals zuinigheid en en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Oost West en Middelbeers, Lage Mierde, Diessen, Esbeek of Biest-Houtakker.

woning-te-koop-haghorst

Appartement kopen in Haghorst

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 – 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 810 m3 gas en doorgaans 1990 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Haghorst

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 111 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1150 kuub gas & 2900 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Haghorst is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 131 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3070 kWh stroom & 1300 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Haghorst

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 en 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3300 kWh elektra + 1430 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 200 m2.
 • Verwachting: er wordt 4420 stroom (kWh) + 1960 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Haghorst

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Haghorst Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering af te ronden. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Haghorst

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Haghorst en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Haghorst geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 en €2.800. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Haghorst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haghorst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Haghorst

Deze maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Haghorst en daarbuiten. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Haghorst kopen?

In deze gemeente Hilvarenbeek vind je ongeveer 6.865 woonobjecten. Je vindt hier circa 6.050 (75,8%) koophuizen en 815 (24%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 168 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €328.000 en de gem. verkoopprijs is €474.617. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haghorst. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Haghorst?

Een woonhuis in Hilvarenbeek gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1450 m3 per jaar aan gas en 3420 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (810 m3 per jaar aan gas en 1990 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1960 kuub aardgas en 4420 kWh elektra). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Haghorst passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Haghorst?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 15.518 mensen in 6.540 gezinnen. Het betreft 1.847 eenpersoonshuishoudens, 2.350 huishoudens zonder kinderen en 2.343 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,35 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Haghorst?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Haghorst laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.hilvarenbeek.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5089.

Plaats een reactie