Woning kopen Lage Mierde

Jouw ideale woning kopen in Lage Mierde? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt vind je verschillende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 5.523 huizen (77,8% koophuis, 22,1% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €402.421. Op dit woningplatform ontdek je het huidige woningaanbod in Lage Mierde, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €299.000, de gemiddelde woningprijs is €402.421.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
PlaatsLage Mierde
Postcode5094
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)13.112
Aantal huishoudens5.491
Aantal huishoudens met kinderen2.006
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen5.523
Aantal koopwoningen4.895
Aantal huurwoningen628
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€402.421
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3600 kWh

Woningaanbod Lage Mierde juli 2024

In ons overzicht bekijk je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, liggingen andere eigenschappen zoals zuinigheid en en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Hooge Mierde, Hulsel, Oost West en Middelbeers, Haghorst of Diessen.

woning-te-koop-lage-mierde

Appartement kopen in Lage Mierde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 830 m3 gas en tevens 2330 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Lage Mierde

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 – 110 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1040 kuub gas en daarbij 3030 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Lage Mierde is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 127 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3200 kWh stroom + 1230 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Lage Mierde

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3540 kWh stroom & 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 en 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4300 elektra (kWh) en 1840 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Lage Mierde

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens hij berekend heeft wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Lage Mierde Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. D.m.v. koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Lage Mierde

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Lage Mierde en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Lage Mierde geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 en €2.800. In het schema hier tref je gegevens van financieel adviseurs in Lage Mierde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lage Mierde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Lage Mierde

Deze maand (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Lage Mierde en daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Lage Mierde kopen?

In de buurt van de gemeente Reusel-De Mierden vinden we circa 5.523 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 4.895 (77,8%) koopwoningen en 628 (22,1%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 163 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €299.000 en de gem. verkoopprijs is €402.421. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lage Mierde. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Lage Mierde?

Een huis in Reusel-De Mierden verbruikt gemiddeld 1450 kuub aardgas en 3600 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (830 m3 per jaar aan gas en 2330 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1840 m3 gas en 4300 kWh elektra). Veel eigenaren van huizen te koop in Lage Mierde passen duurzame oplossingen als dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Lage Mierde?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 13.112 inwoners in 5.491 verschillende gezinnen. Dit zijn 1.551 eenpersoonshuishoudens, 1.934 families zonder kinderen en 2.006 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,37 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Lage Mierde?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Lage Mierde bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.reuseldemierden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 5094.

Plaats een reactie