Woning kopen Moergestel

Jouw aanstaande woning kopen in Moergestel? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt zijn er meerdere faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 14.130 woningen (68,3% koopwoning, 31,2% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €540.545. Op dit huizenplatform bekijk je het actuele woningaanbod in Moergestel, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €350.000, de doorsnee verkoopprijs is €540.545.
 • In de regio vind je volop opties zoals sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteOisterwijk
PlaatsMoergestel
Postcode5066
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)26.245
Aantal huishoudens11.257
Aantal huishoudens met kinderen3.900
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen14.130
Aantal koopwoningen11.463
Aantal huurwoningen2.667
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€350.000
Gemiddelde verkoopprijs€540.545
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3300 kWh

Woningaanbod Moergestel mei 2024

Onderstaand maak je kennis met alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, ligging, woningtypeen additionele aspecten als energielabel of de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Udenhout, Biezenmortel, Heukelom, Berkel-Enschot & Raamsdonksveer.

woning-te-koop-moergestel

Een appartement kopen in Moergestel

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 94 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en daarbij 2090 kWh stroom.

Rijtjeshuis Moergestel

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 121 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas & 3140 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Moergestel is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3200 kWh elektriciteit + 1260 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Moergestel

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 130 m2 en 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3410 kWh stroom & 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 4600 elektra (kWh) & 2160 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Moergestel

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens je weet wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Moergestel Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. A.d.h.v. aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Moergestel

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bekijk je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Moergestel en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Moergestel helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 & €2.500. In onderstaande lijst verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Moergestel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Moergestel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Moergestel

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Moergestel en omgeving. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Moergestel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Oisterwijk vinden we circa 14.130 woonhuizen. Hierbij spreken we van 11.463 (68,3%) koophuizen en 2.667 (31,2%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 146 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €350.000 en de gem. verkoopprijs is €540.545. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Moergestel. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Moergestel?

Een woning in Oisterwijk heeft een verbruik van gemiddeld 1340 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3300 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (760 kuub aardgas en 2090 kWh elektra. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (2160 m3 per jaar aan gas en 4600 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Moergestel passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Moergestel?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 26.245 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.257 huishoudens. Dit zijn 3.501 eenpersoonshuishoudens, 3.856 families zonder kinderen en 3.900 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,26 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Moergestel?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Moergestel realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.oisterwijk.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5066.

Plaats een reactie