Woning kopen Heukelom

Snel een woning kopen in Heukelom? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt heb je voldoende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 14.130 huizen (68,3% koop, 31,2% huurwoning). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €540.545. Op dit woningportaal tonen wij het nieuwe woningaanbod in Heukelom, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €350.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €540.545.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, sportclubs, scholen, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteOisterwijk
PlaatsHeukelom
Postcode5066
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)26.245
Aantal huishoudens11.257
Aantal huishoudens met kinderen3.900
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen14.130
Aantal koopwoningen11.463
Aantal huurwoningen2.667
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€350.000
Gemiddelde verkoopprijs€540.545
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3300 kWh

Woningaanbod Heukelom juni 2024

In ons overzicht ontdek je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, liggingen relevante factoren als energielabel & rolstoelvriendelijk. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Moergestel, Udenhout, Berkel-Enschot, Raamsdonksveer en Hooge Zwaluwe.

woning-te-koop-heukelom

Studio of appartement kopen in Heukelom

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 91 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 760 m3 gas en 2090 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Heukelom

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 115 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1130 kuub gas en +/- 3140 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Heukelom is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 – 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3200 kWh stroom + 1260 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Heukelom

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 131 m2 en 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3410 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4600 stroom (kWh) en 2160 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Heukelom

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat hij berekend heeft wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Heukelom zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Door middel van de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Heukelom

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel bieden wij adressen van taxatie experts en makelaars in Heukelom en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Heukelom geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 en €2.800. In de lijst hierna check je adressen van financieel adviseurs in Heukelom.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heukelom. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Heukelom

Deze maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Heukelom en direct omgeving. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Heukelom kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Oisterwijk zijn er ruim 14.130 woonhuizen. Er zijn 11.463 (68,3%) koopwoningen en 2.667 (31,2%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 146 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €350.000 en de gem. verkoopprijs is €540.545. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heukelom. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Heukelom?

Een huis in Oisterwijk gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1340 m3 per jaar aan gas en 3300 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (760 kuub gas en 2090 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (2160 m3 gas en 4600 kWh elektra). Veel bezitters van huizen te koop in Heukelom passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Heukelom?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 26.245 personen in 11.257 verschillende gezinnen. Dit zijn 3.501 eenpersoonshuishoudens, 3.856 gezinnen zonder kinderen en 3.900 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,26 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Heukelom?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Heukelom zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.oisterwijk.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5059, 5066.

Plaats een reactie