Woning kopen Oudeschans

Ga je een woning kopen in Oudeschans? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In de buurt zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien kan je hier genieten van mooie natuurgebieden waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 11.937 woningen (67,1% koophuis, 30,1% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €288.183. Op dit woningportaal bieden wij het woningaanbod in Oudeschans, gegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €183.000, de gemiddelde woningprijs is €288.183.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterwolde
PlaatsOudeschans
Postcode9696
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)25.733
Aantal huishoudens11.205
Aantal huishoudens met kinderen3.356
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen11.937
Aantal koopwoningen10.173
Aantal huurwoningen1.764
Gemiddelde woonoppervlakte167 m2
Gemiddelde WOZ€183.000
Gemiddelde verkoopprijs€288.183
Gemiddeld gasverbruik1680 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Oudeschans april 2024

In het schema hierna blader je door optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoom verder in op perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals energielabel & aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Blijham, Wedde, Bellingwolde, Bad Nieuweschans en Oudezijl.

woning-te-koop-oudeschans

Een appartement kopen in Oudeschans

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 1020 m3 gas en daarbij 2080 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Oudeschans

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 & 111 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1360 kuub gas en +/- 2420 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Oudeschans is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2560 kWh elektra en 1530 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Oudeschans

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 & 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2810 kWh stroom + 1480 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 & 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3580 elektra (kWh) en 1950 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Oudeschans

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je weet wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Oudeschans zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Oudeschans

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand tref je adressen van taxateurs en makelaars in Oudeschans en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Oudeschans geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 & €2.600. In onderstaande lijst check je gegevens van financieel adviseurs in Oudeschans.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oudeschans. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Oudeschans

Deze maand (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Oudeschans en daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Oudeschans kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Westerwolde zijn er 11.937 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 10.173 (67,1%) koopwoningen en 1.764 (30,1%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 167 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €183.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €288.183. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oudeschans. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Oudeschans?

Een woonhuis in Westerwolde gebruikt gemiddeld 1680 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3100 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (1020 m3 gas voor verwarming en warm water en 2080 stroom (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1950 m3 aan gas en 3580 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Oudeschans passen duurzame producten zoals dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Oudeschans?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 25.733 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.205 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 3.648 eenpersoonshuishoudens, 4.201 families zonder kinderen en 3.356 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,15 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Oudeschans?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Oudeschans bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.westerwolde.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9696.

Plaats een reactie