Woning kopen Oldebroek

Van plan om een woning te kopen in Oldebroek? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. Op korte afstand zijn er verschillende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast tref je hier een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 9.475 woningen (68,4% koopwoning, 31,3% huur). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €349.353. Op deze informatieve website bieden wij het woningaanbod in Oldebroek, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €279.000, de gemiddelde woningprijs is €349.353.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals winkels, scholen, openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8096
Netnummer038 (+3138)
Inwoners (gemeente)23.646
Aantal huishoudens9.157
Aantal huishoudens met kinderen3.831
Gemiddelde huishoudensgrootte2,55
Aantal woningen9.475
Aantal koopwoningen8.058
Aantal huurwoningen1.417
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.353
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Oldebroek mei 2024

Bijgaand vind je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek op woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, vraagprijs, bouwjaaren relevante factoren als energielabel en aanwezigheid van een bad. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Raalte, Olst-Wijhe, Elburg, Nunspeet of Zwartewaterland.

woning-te-koop-oldebroek

Studio of appartement kopen in Oldebroek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 96 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 1050 m3 gas + 2530 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Oldebroek

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 – 120 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1080 kuub gas en 2660 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Oldebroek is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 88 m2 en 116 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2870 kWh stroom + 1240 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Oldebroek

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 121 m2 & 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3400 kWh stroom en 1510 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 en 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 4120 elektra (kWh) en 1920 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Oldebroek

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Oldebroek Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. Door middel van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Oldebroek

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Oldebroek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Oldebroek helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 en €2.550. In de opsomming hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Oldebroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oldebroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Oldebroek

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Oldebroek en daarbuiten. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Oldebroek kopen?

In de gemeente Oldebroek bestaan er circa 9.475 huizen. Het gaat om 8.058 (68,4%) koophuizen en 1.417 (31,3%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 141 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €279.000 en de gem. verkoopprijs is €349.353. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oldebroek. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Oldebroek?

Een woning in Oldebroek heeft een verbruik van gemiddeld 1410 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3220 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (1050 m3 gas en 2530 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1920 m3 gas en 4120 kWh elektra). Veel bezitters van huizen te koop in Oldebroek passen duurzame producten zoals vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Oldebroek?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 23.646 personen in 9.157 huishoudens. Dat betreffen 2.265 eenpersoonshuishoudens, 3.061 families zonder kinderen en 3.831 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,55 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Oldebroek?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Oldebroek laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.oldebroek.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 8096.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie