Woning kopen Oostzaan

Wil je een woning kopen in Oostzaan? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek bestaan er diverse faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Ook geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 4.100 huizen (67,3% koopwoning, 32,7% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €482.845. Op Woningassistent.nl bieden wij het actuele woningaanbod in Oostzaan, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €360.000, de gemiddelde prijs van een woning is €482.845.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, kinderopvang, winkels, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteOostzaan
Postcode1511
Netnummer075 (+3175)
Inwoners (gemeente)9.735
Aantal huishoudens4.084
Aantal huishoudens met kinderen1.715
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen4.100
Aantal koopwoningen3.416
Aantal huurwoningen684
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€360.000
Gemiddelde verkoopprijs€482.845
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Oostzaan mei 2024

Onderstaand vind je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Kies op basis van bouwjaar, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, vraagprijsen relevante factoren als duurzaamheid of en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Wormerland, Enkhuizen, Zaanstad, Purmerend & Aalsmeer.

woning-te-koop-oostzaan

Een appartement kopen in Oostzaan

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 103 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en gem. 1960 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Oostzaan

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 71 m2 en 121 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas + 3110 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Oostzaan is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 – 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3200 kWh elektra & 1330 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Oostzaan

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 & 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3420 kWh stroom & 1430 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 – 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4010 elektra (kWh) en 1830 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Oostzaan

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Oostzaan zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Oostzaan

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel vind je adressen van taxateurs en makelaars in Oostzaan en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Oostzaan geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.350 – €3.100. In het schema hier tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Oostzaan.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oostzaan. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Oostzaan

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Oostzaan en net daarbuiten. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is een woning in Oostzaan kopen?

In deze gemeente Oostzaan zijn er ruim 4.100 woonobjecten. Het gaat daarbij om 3.416 (67,3%) koophuizen en 684 (32,7%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 114 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €360.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €482.845. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oostzaan. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Oostzaan?

Een woonhuis in Oostzaan heeft een verbruik van gemiddeld 1250 m3 per jaar aan gas en 3110 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (770 kuub aardgas en 1960 elektra (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1830 kuub aardgas en 4010 stroom (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Oostzaan passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Oostzaan?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 9.735 inwoners in 4.084 verschillende huishoudens. Dat betreffen 1.141 eenpersoonshuishoudens, 1.228 gezinnen zonder kinderen en 1.715 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,36 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Oostzaan?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Oostzaan bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.oostzaan.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1510, 1511.

Plaats een reactie