Woning kopen Zaanstad

Van plan om een woning te kopen in Zaanstad? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek heb je meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Tevens is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 69.114 huizen (54,7% koophuis, 45,2% huur). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €355.725. Op deze website bieden wij het woningaanbod in Zaanstad, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €255.000, de basis verkoopprijs is €355.725.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, restaurants, natuurgebieden, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1506
Netnummer075 (+3175)
Inwoners (gemeente)156.794
Aantal huishoudens70.358
Aantal huishoudens met kinderen26.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen69.114
Aantal koopwoningen43.621
Aantal huurwoningen25.493
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€255.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.725
Gemiddeld gasverbruik1090 m3
Gemiddeld stroomverbruik2590 kWh

Woningaanbod Zaanstad juni 2024

In het schema hierna vind je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoek op woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakteen extra details als energieneutraal of en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Oostzaan, Wormerland, Purmerend, Aalsmeer & Uithoorn.

woning-te-koop-zaanstad

Eigen appartement kopen in Zaanstad

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 98 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 860 m3 gas en 1940 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Zaanstad

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 120 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1050 kuub gas en 2830 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Zaanstad is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 86 m2 – 116 m2.
 • Schatting: er wordt 2940 kWh stroom + 1280 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Zaanstad

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 143 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3070 kWh elektra & 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 en 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3630 elektra (kWh) & 1850 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Zaanstad

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Zaanstad Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Zaanstad

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand vind je adressen van taxateurs en makelaars in Zaanstad en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Zaanstad geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 en €2.550. In het schema hier verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Zaanstad.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zaanstad. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Zaanstad

In juni 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Zaanstad en omliggende plekken. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Zaanstad kopen?

In de hele gemeente Zaanstad registreren wij 69.114 huizen. De verdeling is als volgt: 43.621 (54,7%) koopwoningen en 25.493 (45,2%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 103 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €255.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €355.725. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zaanstad. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Zaanstad?

Een woning in Zaanstad heeft een verbruik van gemiddeld 1090 kuub gas p/jaar en 2590 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (860 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1940 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1850 kuub gas en 3630 elektra (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Zaanstad passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Zaanstad?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 156.794 inwoners die we kunnen onderverdelen in 70.358 huishoudens. Er wonen 25.391 eenpersoonshuishoudens, 18.737 families zonder kinderen en 26.230 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,2 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Zaanstad?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Zaanstad zetten. Neem contact op met de gemeente (www.zaanstad.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 1544.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie