Woning kopen Wormerland

Jouw volgende woning kopen in Wormerland? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Holland. In de buurt bestaan er diverse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien ontdek je hier mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 6.919 woningen (64,2% koop, 35,7% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €411.677. Op Woningassistent.nl ontdek je het recente woningaanbod in Wormerland, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Er is een mix van kleinere huizen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €295.000, de gemiddelde verkoopprijs is €411.677.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals restaurants, winkels, natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1531
Netnummer075 (+3175)
Inwoners (gemeente)16.270
Aantal huishoudens7.107
Aantal huishoudens met kinderen2.625
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen6.919
Aantal koopwoningen5.239
Aantal huurwoningen1.680
Gemiddelde woonoppervlakte116 m2
Gemiddelde WOZ€295.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.677
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2810 kWh

Woningaanbod Wormerland mei 2024

Met onze woningzoeker tref je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van woningtype, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijsen extra details als CV-ketel & parkeeropties. Bel of mail de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Enkhuizen, Stede Broec, Oostzaan, Zaanstad en Purmerend.

woning-te-koop-wormerland

Aanbod appartement kopen in Wormerland

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 & 91 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas en 1970 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Wormerland

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 – 113 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en tevens 2790 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Wormerland is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 123 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2910 kWh elektriciteit en 1290 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Wormerland

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 132 m2 en 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3030 kWh stroom en 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3920 stroom (kWh) en 1900 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Wormerland

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Wormerland Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding komt tot stand door de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Wormerland

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tonen wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Wormerland en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Wormerland geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 – €3.250. In de opsomming hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Wormerland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wormerland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Wormerland

Afgelopen maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Wormerland en in de buurt. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Wormerland kopen?

In de gemeente Wormerland vinden we circa 6.919 woonhuizen. Dit zijn 5.239 (64,2%) koophuizen en 1.680 (35,7%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 116 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €295.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €411.677. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Wormerland. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Wormerland?

Een woonobject in Wormerland verbruikt gemiddeld 1210 kuub gas p/jaar en 2810 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1970 elektra (kWh). Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1900 m3 gas en 3920 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Wormerland passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Wormerland?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 16.270 inwoners in 7.107 gezinnen. Dit zijn 2.230 eenpersoonshuishoudens, 2.252 families zonder kinderen en 2.625 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,28 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Wormerland?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Wormerland bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.wormerland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1546.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie