Woning kopen Purmerend

Ga je een woning kopen in Purmerend? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Holland. In de regio heb je toegang tot allerhande dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder tref je hier een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 37.124 woningen (59,2% koopwoning, 40,8% huur). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €362.562. Op dit huizenplatform blader je door het actuele woningaanbod in Purmerend, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €260.000, de gemiddelde prijs van een woning is €362.562.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, scholen, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeentePurmerend
Postcode1441
Netnummer0299 (+31299)
Inwoners (gemeente)81.249
Aantal huishoudens36.654
Aantal huishoudens met kinderen13.534
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen37.124
Aantal koopwoningen24.430
Aantal huurwoningen12.694
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€260.000
Gemiddelde verkoopprijs€362.562
Gemiddeld gasverbruik320 m3
Gemiddeld stroomverbruik2800 kWh

Woningaanbod Purmerend mei 2024

Onderstaand maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals verwarming & mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Zaanstad, Oostzaan, Aalsmeer, Uithoorn & Gooise Meren.

woning-te-koop-purmerend

Aanbod appartement kopen in Purmerend

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 98 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 200 m3 gas en tevens 1940 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Purmerend

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 70 m2 & 118 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 330 kuub gas en +/- 3130 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Purmerend is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3280 kWh elektriciteit en 450 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Purmerend

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 – 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 3630 kWh stroom en 400 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4360 elektriciteit (kWh) en 810 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Purmerend

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Purmerend Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te handelen. Gebaseerd op aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Purmerend

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand kan je aan de slag met adresgegevens van taxateurs en makelaars in Purmerend en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Purmerend geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 & €2.900. In de lijst hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Purmerend.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Purmerend. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Purmerend

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Purmerend en in de buurt. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Purmerend kopen?

In en rondom de gemeente Purmerend bestaan er circa 37.124 huizen. Je vindt hier circa 24.430 (59,2%) koopwoningen en 12.694 (40,8%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 104 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €260.000 en de gem. marktprijs is €362.562. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Purmerend. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Purmerend?

Een woning in Purmerend gebruikt gemiddeld 320 kuub gas p/jaar en 2800 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (200 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1940 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (810 m3 per jaar aan gas en 4360 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Purmerend passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Purmerend?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 81.249 inwoners in 36.654 huishoudens. Dat betreffen 12.706 eenpersoonshuishoudens, 10.414 families zonder kinderen en 13.534 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,19 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Purmerend?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Purmerend laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.purmerend.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1440, 1441, 1442, 1443, 1444, 1445, 1446, 1447, 1448, 1481.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie