Woning kopen Aalsmeer

Alles weten over woning kopen in Aalsmeer? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In de buurt zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij ontdek je hier een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 13.284 huizen (64,7% koophuis, 35,2% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €538.786. Op dit woningportaal tonen wij het woningaanbod in Aalsmeer, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €367.000, de gemiddelde verkoopprijs is €538.786.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals scholen, kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteAalsmeer
Postcode1431
Netnummer0297 (+31297)
Inwoners (gemeente)31.859
Aantal huishoudens13.182
Aantal huishoudens met kinderen5.457
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen13.284
Aantal koopwoningen10.389
Aantal huurwoningen2.895
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€367.000
Gemiddelde verkoopprijs€538.786
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Aalsmeer mei 2024

Onderstaand ontdek je het actuele woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, liggingen andere eigenschappen zoals verwarming & en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Purmerend, Zaanstad, Uithoorn, Gooise Meren en Weesp.

woning-te-koop-aalsmeer

Appartementen te koop Aalsmeer

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 en 96 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en gem. 1980 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Aalsmeer

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 73 m2 en 111 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1100 kuub gas en tevens 3090 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Aalsmeer is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 en 126 m2.
 • Schatting: er wordt 3200 kWh elektriciteit + 1310 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Aalsmeer

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 en 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3710 kWh elektra en 1550 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 – 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4200 elektra (kWh) + 2000 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Aalsmeer

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Aalsmeer Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering af te ronden. Aan de hand van het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Aalsmeer

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van taxateurs en makelaars in Aalsmeer en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Aalsmeer geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.900 en €3.150. In onderstaande lijst verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Aalsmeer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Aalsmeer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Aalsmeer

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Aalsmeer en omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Aalsmeer kopen?

In deze gemeente Aalsmeer bestaan er circa 13.284 woningen. We maken onderscheid tussen 10.389 (64,7%) koophuizen en 2.895 (35,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 126 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €367.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €538.786. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Aalsmeer. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Aalsmeer?

Een woonhuis in Aalsmeer verbruikt gemiddeld 1230 kuub gas p/jaar en 3080 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (720 m3 aan gas en 1980 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (2000 m3 aan gas en 4200 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Aalsmeer passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Aalsmeer?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 31.859 personen in 13.182 verschillende huishoudens. Hier wonen 3.836 eenpersoonshuishoudens, 3.889 families zonder kinderen en 5.457 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,39 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Aalsmeer?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Aalsmeer plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.aalsmeer.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 1424, 1430, 1431, 1432, 1433.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie