Woning kopen Bakkeveen

Jouw ideale woning kopen in Bakkeveen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. In de regio bestaan er voldoende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien is er vlakbij mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 13.202 huizen (70,2% koophuis, 29,6% huur). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €320.331. Op dit huizenplatform bekijk je het nieuwe woningaanbod in Bakkeveen, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €236.000, de basis verkoopprijs is €320.331.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals scholen, restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteOpsterland
PlaatsBakkeveen
Postcode9243
Netnummer0516 (+31516)
Inwoners (gemeente)29.733
Aantal huishoudens12.582
Aantal huishoudens met kinderen4.516
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen13.202
Aantal koopwoningen11.397
Aantal huurwoningen1.805
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€320.331
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik2920 kWh

Woningaanbod Bakkeveen maart 2024

Met onze huizenzoeker bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Filter eenvoudig op woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, vraagprijsen meer onderwerpen zoals CV-ketel en mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Beetsterzwaag, Nij Beets, Wijnjewoude, Boelenslaan en Surhuisterveen.

woning-te-koop-bakkeveen

Appartementen te koop Bakkeveen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 90 m2.
 • Het energiegebruik is circa 800 m3 gas en 1740 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Bakkeveen

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 en 117 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1180 kuub gas en 2350 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Bakkeveen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 96 m2 en 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2520 kWh elektriciteit + 1300 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Bakkeveen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 135 m2 – 150 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2680 kWh stroom & 1310 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 3540 stroom (kWh) + 1800 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Bakkeveen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Bakkeveen zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering definitief te regelen. Aan de hand van koopsom, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Bakkeveen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Bakkeveen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Bakkeveen geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 en €3.150. In de volgende weergave vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Bakkeveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bakkeveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Bakkeveen

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Bakkeveen en direct omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost nu een woning in Bakkeveen kopen?

In en rondom de gemeente Opsterland vind je ongeveer 13.202 woningen. De verdeling is als volgt: 11.397 (70,2%) koophuizen en 1.805 (29,6%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 162 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €236.000 en de gem. verkoopprijs is €320.331. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Bakkeveen. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Bakkeveen?

Een huishouden in Opsterland heeft een verbruik van gemiddeld 1470 m3 aan gas en 2920 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (800 kuub gas en 1740 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1800 kuub aardgas en 3540 stroom (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Bakkeveen passen duurzame oplossingen als dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Bakkeveen?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 29.733 inwoners in 12.582 verschillende huishoudens. Het gaat om 3.863 eenpersoonshuishoudens, 4.203 families zonder kinderen en 4.516 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,31 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Bakkeveen?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Bakkeveen bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.opsterland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 9243.

Plaats een reactie