Woning kopen Nij Beets

Ga je een woning kopen in Nij Beets? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. In deze levendige buurt zijn er voldoende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast tref je hier een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 13.202 woningen (70,2% koophuis, 29,6% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €320.331. Op dit huizenportaal blader je door het actuele woningaanbod in Nij Beets, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €236.000, de gemiddelde huizenprijs is €320.331.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals winkels, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteOpsterland
PlaatsNij Beets
Postcode9245
Netnummer0512 (+31512)
Inwoners (gemeente)29.733
Aantal huishoudens12.582
Aantal huishoudens met kinderen4.516
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen13.202
Aantal koopwoningen11.397
Aantal huurwoningen1.805
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€320.331
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik2920 kWh

Woningaanbod Nij Beets februari 2024

Bijgaand blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Zoom verder in op woningtype, ligging, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen additionele aspecten als verwarming of mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Olterterp, Ureterp, Beetsterzwaag, Bakkeveen & Wijnjewoude.

woning-te-koop-nij-beets

Eigen appartement kopen in Nij Beets

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 en 93 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 800 m3 gas en daarbij 1740 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Nij Beets

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 77 m2 – 120 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1180 kuub gas en doorgaans 2350 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Nij Beets is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 93 m2 – 131 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2520 kWh elektriciteit & 1300 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Nij Beets

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 120 m2 – 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2680 kWh stroom & 1310 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 155 m2 – 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3540 stroom (kWh) + 1800 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Nij Beets

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Nij Beets Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod zal afhangen van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Gebaseerd op het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Nij Beets

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tref je adressen van taxateurs en makelaars in Nij Beets en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Nij Beets geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 en €2.650. In het schema hier check je adressen van financieel adviseurs in Nij Beets.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nij Beets. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Nij Beets

Recent (februari 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Nij Beets en omliggende plekken. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost nu een woning in Nij Beets kopen?

In deze gemeente Opsterland vind je ongeveer 13.202 woningen. Je vindt hier circa 11.397 (70,2%) koopwoningen en 1.805 (29,6%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 162 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €236.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €320.331. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Nij Beets. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nij Beets?

Een woonobject in Opsterland verbruikt qua energie gem. zo’n 1470 kuub gas p/jaar en 2920 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (800 m3 per jaar aan gas en 1740 kWh elektra. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1800 kuub aardgas en 3540 kWh stroom). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Nij Beets passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Nij Beets?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 29.733 mensen die we kunnen onderverdelen in 12.582 verschillende huishoudens. Dit zijn 3.863 eenpersoonshuishoudens, 4.203 families zonder kinderen en 4.516 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,31 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Nij Beets?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Nij Beets bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.opsterland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 9245.

Plaats een reactie