Woning kopen Boelenslaan

Een woning kopen in Boelenslaan? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In de nabije buurt heb je toegang tot allerhande faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 12.181 huizen (63,8% koophuis, 36,2% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €295.024. Op dit huizenportaal check je het recente woningaanbod in Boelenslaan, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Er is een mix van rijwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €191.000, de basis verkoopprijs is €295.024.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals scholen, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteAchtkarspelen
PlaatsBoelenslaan
Postcode9233
Netnummer0512 (+31512)
Inwoners (gemeente)27.843
Aantal huishoudens11.757
Aantal huishoudens met kinderen4.488
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen12.181
Aantal koopwoningen10.699
Aantal huurwoningen1.482
Gemiddelde woonoppervlakte142 m2
Gemiddelde WOZ€191.000
Gemiddelde verkoopprijs€295.024
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Boelenslaan april 2024

Hieronder ontdek je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoek op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, ligging, vraagprijsen andere woningeigenschappen als isolatie en parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Wijnjewoude, Bakkeveen, Surhuisterveen, Houtigehage & Drachtstercompagnie.

woning-te-koop-boelenslaan

Eigen appartement kopen in Boelenslaan

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 104 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 860 m3 gas & 1720 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Boelenslaan

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 115 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1260 kuub gas en tevens 2240 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Boelenslaan is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 – 121 m2.
 • Schatting: er wordt 2350 kWh elektra en 1380 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Boelenslaan

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 en 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2800 kWh stroom en 1350 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 & 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3360 stroom (kWh) en 1760 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Boelenslaan

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Boelenslaan Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Boelenslaan

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tonen wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Boelenslaan en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Boelenslaan geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.250 & €2.900. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Boelenslaan.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Boelenslaan. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Boelenslaan

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Boelenslaan en omliggende plekken. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Boelenslaan kopen?

In de buurt van de gemeente Achtkarspelen vind je ongeveer 12.181 woningen. De verdeling is als volgt: 10.699 (63,8%) koophuizen en 1.482 (36,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 142 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €191.000 en de gem. verkoopprijs is €295.024. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Boelenslaan. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Boelenslaan?

Een woonhuis in Achtkarspelen verbruikt qua energie gem. zo’n 1460 m3 gas voor verwarming en warm water en 2770 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (860 m3 gas voor verwarming en warm water en 1720 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1760 m3 gas en 3360 elektra (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Boelenslaan passen duurzame oplossingen als zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Boelenslaan?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 27.843 inwoners in 11.757 verschillende gezinnen. Het betreft 3.573 eenpersoonshuishoudens, 3.696 gezinnen zonder kinderen en 4.488 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,35 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Boelenslaan?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Boelenslaan realiseren. Informeer bij de gemeente (www.achtkarspelen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 9233.

Plaats een reactie