Woning kopen Beetsterzwaag

Alles weten over woning kopen in Beetsterzwaag? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving bestaan er diverse faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien tref je hier een park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 13.202 woningen (70,2% koop, 29,6% huur). De gemiddelde prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €320.331. Op deze website tonen wij het beschikbare woningaanbod in Beetsterzwaag, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €236.000, de basis verkoopprijs is €320.331.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteOpsterland
PlaatsBeetsterzwaag
Postcode9244
Netnummer0512 (+31512)
Inwoners (gemeente)29.733
Aantal huishoudens12.582
Aantal huishoudens met kinderen4.516
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen13.202
Aantal koopwoningen11.397
Aantal huurwoningen1.805
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€320.331
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik2920 kWh

Woningaanbod Beetsterzwaag maart 2024

In ons overzicht ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Zoek op vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals duurzaamheid & en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Nij Beets, Olterterp, Bakkeveen, Wijnjewoude & Boelenslaan.

woning-te-koop-beetsterzwaag

Een appartement kopen in Beetsterzwaag

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 800 m3 gas en doorgaans 1740 kWh stroom.

Rijtjeshuis Beetsterzwaag

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas en doorgaans 2350 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Beetsterzwaag is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 94 m2 & 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2520 kWh stroom + 1300 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Beetsterzwaag

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 127 m2 & 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2680 kWh elektra + 1310 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3540 elektra (kWh) + 1800 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Beetsterzwaag

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Beetsterzwaag Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. D.m.v. aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Beetsterzwaag

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder bieden wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Beetsterzwaag en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Beetsterzwaag geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 – €2.650. In de volgende weergave vind je gegevens van financieel adviseurs in Beetsterzwaag.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beetsterzwaag. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Beetsterzwaag

In maart 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Beetsterzwaag en net daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Beetsterzwaag kopen?

In en rondom de gemeente Opsterland bestaan er circa 13.202 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 11.397 (70,2%) koopwoningen en 1.805 (29,6%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 162 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €236.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €320.331. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Beetsterzwaag. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Beetsterzwaag?

Een woning in Opsterland gebruikt gemiddeld 1470 kuub aardgas en 2920 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (800 kuub gas en 1740 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1800 kuub gas p/jaar en 3540 kWh electriciteit). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Beetsterzwaag passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Beetsterzwaag?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 29.733 inwoners die we kunnen onderverdelen in 12.582 verschillende gezinnen. Het betreft 3.863 eenpersoonshuishoudens, 4.203 families zonder kinderen en 4.516 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,31 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Beetsterzwaag?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Beetsterzwaag plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.opsterland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 9244.

Plaats een reactie